Dell 6400 ekran-inverter sorunu

Arbitrajcı
28-07-2011, 18:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

 

Merhabalar ;
 
Bilgisayarımın iki hafta kadar önce ekranı titremeye başladı ve bir süre sonra da ekranın ışıgı tamamen söndü. Aklıma ilk etapta İnverter'ın bozulmuş olabileceği geldi ve ertesi gün inverter aldım ve bağladım.Sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı.2 gün sora internete girmeyeye başladı ve fan durdu. inverterdan ses gelmeye ve çok ısınmaya başladı.Öyle ki ekrana ve inverterın takılı olduğu bölgeye gerçek manasıyla el değmez hale geldi ve yanık kokusu gelmeye başladı.Ekran kartı da aynı şekilde neredeyse yanacak aşamaya geldi. Söktüm ve faı temizledim termik macunları yeniledim tekrar inverter aldım. Ancak sorunlar devam etti. Ankart arızası diye düşünüyorum. Ekranı çıkartıp başka bir monitör bağlayarak denedim çalıştı ancak internet yine olmadı. Bu kez de format atmayı denedim ancak yükleme esnasında 3 farklı cd'de de aynı yerde takıldı. Bilgisayarı atmaya karar verdim denebilir ancak yapılabilecek birşey olup olmadığını ve bu sorularla karşılaşan olup olmadığını sormak istedim. Saygılar.

Son Düzenleme: Arbitrajcı ~ 28 Temmuz 2011 18:15
mburak12345
28-07-2011, 19:03   |  #2  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

ram denedin mi?
harddisk denedin mi?
anakartı tinerle fırçalayıp soketleri yağsız kontakla temizledin mi?
bios u kısa devre yapıp veya jumperdan kısa devre yaparak cmos sıfırladın mı?
çabuk pes etme.

gel sorunu beraber çözelim. bir kenara koy laptopu başından beri olup bitene p.m olarak yolla beraber çözüm bulalım gerekirse tamirini ben yaparım, yardımcı olurum her konuda. bolu da teknik servis olarak çalışıyorum. yapamazsak bile yapan bir profesyonel buluruz kafanı takma.