Dell'in yeni bir telefona hiç niyeti yok!

CHIP Online
16-09-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

3 yıl önce 5 inç'lik ilk telefonu üretip bol bol eleştiri alan dev şirket, "artık ben yokum" dedi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/del ... yeti-yok_42649.html

Resimlerle: Dev ekranlı cepler: Piyasadakiler ve gelecekler!

Dell, 2010 yılında adını Streak olarak lanse ettiği akıllı telefonu ile kendisini gösterdiğinde, Android dünyasının "çılgın üreticisi" rolünü kapmıştı. Dönemi için çok büyük olan 5 inçlik ekranı ile teknoloji eleştirmenlerinden bolca laf işiten cihaz, o dönem için pek de başarılı olamamış ve ortalıktan kaybolmuştu. Sonrasında, Samsung Galaxy Note ile devam eden "büyük ekran" modası ise, günümüzün en önemli trendlerinden biri haline geldi. Dell ise, bunu ilk düşünen şirket olmanın "cezasını çekti" denilebilir.


Eylül ayı içerisinde yapılan bir konferanstaysa, Dell'in tüm gücünü PC sektörüne harcayacağı CEO'su tarafından net bir şekilde dile getirildi. Dell CEO'su Michael Dell, bir televizyon kanalına yaptığı yeni bir açıklamadaysa; "Herhangi bir şekilde mobil telefon işine tekrar girmeyi düşünmüyoruz" diyerek, akıllı telefon sektörüne karşı olan bakış açılarını bir defa daha sergiledi ve konuşmasına şu şekilde devam etti; "Her gün yeni bir cep telefonu firması doğuyor. Fakat her biri kendisine özel alt yapı ve sunucu depolama alanlarına ihtiyaç duyuyorlar. Her firmanın kendi verilerini, ilgili mobil cihazlar üzerinde koruması gerekiyor."


Firma tarafından yapılan açıklamalar, Dell'in sektörden uzun bir süre uzak kalacağının garantisini veriyor. Bu dev ismin kurucusu Michael Dell ise hisse sahipleri ile yaptığı uzun mücadelenin ardından, ödediği 29.4 milyar dolar ile birlikte şirketinin yeniden tam kontrolünü ele geçirmiş gibi duruyor.

Tüm Konu: Dell'in yeni bir telefona hiç niyeti yok!

Resimlerle: Dev ekranlı cepler: Piyasadakiler ve gelecekler!

Kaynak: www.chip.com.tr