Delphi Yardım

Oğuz Dindar
28-04-2020, 16:58   |  #1  
Oğuz Dindar avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2020

Merhaba iyi günler delphi için ödevim bir çok yerde araştırdım fakat bu kadar ayrıntılı bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim


: Form aşağıda görülen şekilde tasarlanmıştır.

hizliresim.com/M7Guq8


a. Kişilerin Vücut kitle indeksini hesaplayıp, ilgili hücreye yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. Vücut Kitle İndeksi (VKİ) = Vücut Ağırlığı (kg) / (Boy Uzunluğunun Karesi)(10Puan) 

b. Kişilerin ağırlıklarının Harmonik Ortalamasını bulan ve sonucu mesaj olarak veren kodu yazınız ve kodları açıklayınız.(10Puan) 

c. Hesaplanan Vücut kitle indeksini göz önünde bulundurarak Sınıflandırma kısmını VKİ Sınıflandırma 20.0’den küçük Zayıf 20.0-24.9 Normal 25.0-29.9 Hafif şişman 30.0 ve üstü Şişman olacak şekilde, her kişi için ilgili hücreye yazdırınız ve kodları açıklayınız. (10Puan) 

d. En butonuna basıldığında, En ağır (ağırlık değeri en büyük olan) olan kişiLERin isim, ağırlık, boy, vki ve sınıflandırma değerlerini aralarında noktalı virgül (;) olacak şekilde her kişi için ayrı satırlarda C:\Veri\En.txt’ye yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10Puan) 

e. Sınıflandırma Kaydet butonuna basıldığında, Sınıflandırma kısmına göre Zayıf kişilerin bilgilerini (isim, ağırlık, boy, vki ve sınıflandırma değerlerini) C:\Veri\Zayıf.Txt, Normal kişilerin bilgilerini C:\Veri\Normal.Txt, Hafif Şişman kişilerin bilgilerini C:\Veri\Hafifşişman.Txt, Şişman kişilerin bilgilerini C:\Veri\Şişman.Txt içerisine yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10Puan)
f. Form üzerinde, içerisinde satırları sıralı şekilde (A’dan Z’ye) alfabedeki Büyük Harfler olan bir Combobox bileşeni bulunmaktadır. Comboboxtan bir harf seçilip İsim Kaydet butonuna basıldığında, İsim sütununda bulunan isimlerden baş (ilk) harfi Combobox’tan seçilen harf olan isimleri C:\Veri\İsim.txt dosyasına yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10 Puan)

White-Fox
28-04-2020, 20:20   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

neden delphi ?

Oğuz Dindar
28-04-2020, 21:47   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2020

ben seçmedim dostum ege üni sağolsun