Denemeye değer bir giriş ekranı: Atom

CHIP Online
16-07-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cebini aldığı günden beri aynı ekranı görmekten sıkılanlara, çok farklı bir önerimiz var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/den ... ani-atom_41490.html

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Android'in önemli özelliklerinden bir tanesi, giriş ekranınızı tamamen farklı bir "launcher" ile değiştirmenize izin vermesi. Google Play'de GO Launcher'dan Nova Launcher'a birçok farklı alternatif giriş ekranı bulmanız mümkün. Bu yazımızda ise size Atom Launcher'ı tanıtmak istiyoruz.

Atom Launcher'ın sayısız işlevi arasında en çok önceki giriş ekranınızdaki simgeleri yenisine aktarabilme, yeniden boyutlandırılabilen klasörler, harika widget'lar ve görsel ayarlarınızı değiştirmenizi sağlayan gizli bir dock çubuğu bulunuyor.

Launcher'ın eski launcher'ınızdaki simgeleri alabilme işlevi iyi bir biçimde çalışıyor: Simgelerinizin aynı konumda, aynı yerde durduğunu görmek oldukça hoş.

Atom'un öne çıkan işlevi, klasör yönetimi. İstediğiniz genişlikte ayarlayabildiğiniz klasörler, uygulamalarınızı derli toplu tutmakta oldukça başarılı.

Atom Launcher widget'lar ve temalar ile gelmiyor, bunun için iki ayrı yardımcı uygulamayı yüklemeniz gerekli. Ancak bu, launcher'ın hafif olmasını sağlıyor. Temaların çok güzel olduklarını söylememiz güç, ancak widget'lar bizce gayet iyiler. Dahası giriş ekranınıza widget eklemek, sadece birkaç dokunuşla halledebileceğiniz bir iş.

Atom Launcher'daki "gizli dock" ise düşündüğünüz gibi uygulamaları çalıştırmaya yaramıyor. Launcher'ın en dikkat çekici işlevlerinden biri olan bu dock ile duvar kağıdınıza ve giriş ekranınıza çeşitli efektler uygulayabiliyorsunuz.

Google Play bağlantısı: Atom Launcher

Tüm Konu: Denemeye değer bir giriş ekranı: Atom

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr