Denetim Masası

Kapalı Hesap (53751)
23-06-2009, 14:25   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Oturum açtıktan sonra Forum & Üyeler kısmından ulaşabileceğiniz Denetim Masası bölümü forum üzerindeki profilinizi, avatarınızı, kullanıcı adınızı ve daha birçok şeyi kişiselleştirmenize olanak sağlamaktadır. Seçenekler üzerinden gidecek olursak:

Profilim: Genel Bilgiler sekmesiyle Ad, Soyad, Doğum Tarihi, Meslek gibi bilgilerinizi belirtip, Hakkımda sekmesi ile kendiniz ile ilgili kısa bilgiler verip, hobilerinizi belirtebilirsiniz. Bilgisayarım sekmesinde kullandığınız sistemi ayrıntılarıyla belirtme şansına sahipsiniz. İmzam sekmesi ile imzanızı belirtip, düzenleyebilir. Fotoğrafım sekmesinde profil sayfanızda görüntülenecek olan bir fotoğrafınızı yükleyebilirsiniz.

Avatar: Forum içerisinde kullanacağınız avatarı seçip, yeni avatarlar yükleyebilirsiniz. Yeni  avatar yüklemek için yapmanız gereken önce bir kategori seçin (eğer avatar size özel ise “Kendime Özel”i seçmelisiniz) “Browse” diyerek bilgisayarınızda bulunan avatar yapmak istediğiniz resmi seçin ve “Yeni Avatar Yükle” butonuna basın. Avatarınız onaylandıktan sonra kullanabilecek ve “Avatar Kategorileri” kısmında yüklediğiniz kategoride yer alacaktır. Kendinize özel avatarlarınızı istediğiniz zaman silebilirsiniz.

Seçenekler: Bu kısım forum üzerinde size epey kontrol imkanı sunmaktadır. Biraz ayrıntılı anlatacak olursak:

*Özel Mesajlar ile diğer kullanıcılardan mesaj alıp almama tercihinizi belirleyebilirsiniz. Özel mesaj almak istiyorsanız “Mesaj Kutusu: Açık” olmalı, özel mesaj almak istemiyorsanız  “Özel Mesaj Kutusu: Kapalı”yı seçin. Özel mesaj almak istiyor fakat hemen yanıt veremeyeceğinizden ötürü not bırakmak istiyorsanız “Uzakta Durumu: Açık” diyerek notunuzu yazabilirsiniz. Özel mesajlar ile ilgili diğer bir ayrıntı olarak artık kullanıcılardan aldığınız özel mesajları "download" butonu ile bilgisayarınıza "html" formatında kaydedebileceksiniz.

*Gizlilik bölümünde forum üyelerinin çevrimiçi durumunuzu görüp göremeyeceğini belirleyebilir, sadece arkadaşlarınızın çevrimiçi durumunuzu görebilmesini de seçebilirsiniz.

*E-Posta seçenekleri nde diğer üyelerden e-posta alabilme, arkadaşlık isteği geldiğinde e-posta bildirimi yollanması, aynı şekilde özel mesaj alındığında e-posta ile bildirim yollanması gibi özelliklerin yanında ziyeretçi defterinize gelen mesajlar ve blog yazılarınıza gelen yorumlar için de bildirim gönderilmesini sağlayabilir veya bu özellikleri kapatabilirsiniz.

*Diğer seçenekler olarak forum içerisinde yanıt yazarken kullanacağınız metin düzenleyiciyi belirleyip, video kalitesini de belirleyebilirsiniz.

E-Posta: Bu kısımda kayıtlı e-posta adresinizi değiştirebilirsiniz.

Parola Düzenle:  Bu kısımda mevcut parolanızı değiştirebilirsiniz.

Kullanıcı Adı: Bu bölümde forum içerisindeki kullanıcı adınızı değiştirme şansına sahipsiniz. Yalnız dikkat kullanıcı adınızı sadece bir kere değiştirebilirsiniz.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (53751) ~ 28 Haziran 2009 02:44
CU_GS7
28-06-2009, 10:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Eline sağlık Coşkun..
Bu arada bence bu anlatım konuları kilitli olmalı..

uGuR.uK
28-06-2009, 10:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

güzel anlatım, bencede sabitlenebilir bu konu.
kullanıcı adımı değiştirdim bu arada; elazigli >>> uGuR.uK oldu artık Göz kırpma