Depolama canavarı diskler

CHIP Online
29-07-2012, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

3 ve 4 TB gibi akıl almaz bir depolama alanı sunan 7 hard diski mercek altına aldık...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/de ... -diskler_35033.html

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

Sabit diskler bilgisayarlarımızın şüphesiz en önemli parçalarından bir tanesi. Özellikle günümüzde artan veri depolama ihtiyacı yüzünden bir zamanlar GB'larla ölçülen sabit disketler, artık Terabayt ile ölçülür durumda.


Günümüzde raflarda birçok farklı firmanın ürettiği, birçok farklı model sabit disk var. Bu modellerin özellikle 3 ve 4 Terabayt depolamaya imkan verenleri an itibariyle bir hayli yüksek fiyatlara sahip. Fakat siz siz olun, şu anki fiyatlara aldanmayın... Her ne kadar sabit disklerin net bir ücreti olsa da önemli olan GB başına verilen ücret olacaktır.


Yakın zamanda Tayland'da meydana gelen Tsunami ise GB başına düşen fiyatı şimdiden artırmış durumda. Gerçekleşen bu üzücü olayın ardından büyük markaların yeniden seri üretime geçmesine kadar geçecek olan süredeyse, sabit disk fiyatlarında gözle görülür bir düşüş olması bekleniyor.


Bu makalemizde, 3 ve 4 Terabayt depolama alanına sahip en iyi beş dahili sabit ve en iyi üç harici sabit diski mercek altına aldık. Tabii ki en büyük kriterimiz fiyat performans oldu...


Harici sabit disketler uzun vadede kullanıcıya rahatlık tanıyan ürünler. Özellikle kolay taşınabiliyor olmaları, günümüzde bir hayli yaygın hale gelmelerini sağlamıştır. 160 Avro civarından başlayan fiyatları, giriş seviyesi için uygun gibi gözükse de yüksek veri transfer hızı ve de kaliteli bir kullanıcı ara yüzü arayanların fiyat konusunda daha yukarılara çıkması gerekiyor.


Günümüzde birçok kullanıcının sorun yaşadığı veri aktarım hızlarıysa, artık USB 3.0 girişi ile çözülmüş durumda. 1 TB'a kadar yeterli gibi gözüken bir veri aktarımı sağlayan USB 2.0 girişi, ne yazık ki USB 3.0'ın yanında fazlasıyla yavaş kalıyor. Bu sebepten 3 TB gibi yüksek kapasiteli bir sabit disk almaya karar verirseniz, üzerinde USB 3.0 girişi olduğundan emin olmanız başlangıç için yapacağınız en doğru seçim olacaktır.


Tüm Konu: Depolama canavarı diskler

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

Kaynak: www.chip.com.tr