Dev firma sunucularını Türkiye'de üretiyor

CHIP Online
09-11-2012, 10:20   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın önde gelen sunucu üreticilerinden biri Türkiye'de üretim için anlaşma imzaladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dev ... uretiyor_36880.html

6-8 Kasım 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen ve Türkiye'den online teknoloji yayınlarından sadece CHIP Online'ın yerinde izlediği Fujitsu Forum tarihi bir anlaşmaya sahne oldu. Dünyanın dört bir tarafından onbinlerce katılımcı ile gerçekleştirilen forumda Fujitsu ve Informatik sunucu, depolama ürünleri ve PalmSecure Biometrik Kimlik Doğrulama Sistemi üretimini Türkiye'de gerçekleştirmek için bir anlaşma imzaladı.


Fujitsu 2008 yılından bu yana Informatik işbirliği ile Türkiye'de masaüstü bilgisayar ve tablet üretiyordu. İmzalanan bu anlaşma ile üretim kapasitesi artıyor ve üretilen ürünlerin çeşitliliği genişliyor.


Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinden Fujitsu Türkiye'deki yerel üretim kapasitesini yüksek teknolojili sunucu ve depolama ürünleri ile genişletiyor. Fujıtsu markası ile 2008'den bu yana yüksek kalitede masaüstü bilgisayar ve tablet üreten yerel iş ortağı Informatik ile Fujıtsu arasında yapılan sözleşme Almanya'nın Münih kentinde imzalandı. Anlaşma ile Palm Secure Biometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin Türkiye'de üretilmesini de içeriyor.


Bu anlaşma sonucunda Informatik'in yüksek standartlı üretim tesislerinde ürettiği Fujitsu markalı ürün gamına Giriş'ten Orta dereceye kadar Raf ve Kule tipi sunucular, 360TB'ye kadar kapasite sahibi olan depolama cihazları ve Palm Secure Biometrik Kimlik Doğrulama Sistemi eklenmiş oluyor.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2012110908383487137.jpg" alt="" width="450" align="middle" />


İmza töreninden bir kare. Soldan sağa:


Meltem Yegen Fujitsu Türkiye & Balkanlar Pazarlama Direktörü


Halit Zaim Fujitsu  Türkiye & Balkanlar Genel Müdürü


Aykın Ademoğlu İnformatik Bilişim Genel Müdürü


Niahm Spelman Fujitsu Gelişmekte Olan Pazarlar Başkan Yardımcısı


Birol Özdemir Fujitsu Türkiye Kanal Satış Direktörü


Tüm Konu: Dev firma sunucularını Türkiye'de üretiyor

Kaynak: www.chip.com.tr