Dev hizmet tüm dosyalarımızı satabilir mi?

CHIP Online
04-07-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dev dosya paylaşım hizmetinin yeni hizmet şartlarında yer alan bu satırlar, ortalığı fena karıştırdı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/dev- ... bilir-mi_27843.html

Resimlerle: Kolay dosya yollamanın 10 yolu!

Arkadaşlarınız ve bilgisayarlarınız arasında dosya paylaşımına izin veren ünlü hizmet Dropbox, geçtiğimiz günlerde hizmet şartlarını yeniledi ve basitleştirdi. Bunun ardından Dropbox'un hizmette bulunan tüm dosyalarınızın sahibi olduğu ortaya çıktı. "Your Stuff & Your Privacy" bölümündeki yeni şartlar şöyle:

"Bazen sizin şeylerinizle (örneğin sunma, kullanıma açma veya dosyalarınızı paylaşma) ilgili izninizi alma ihtiyacı duyuyoruz. Dosyalarınızı Hizmete göndererek bize  özel olmayan, telif hakkı bulunmayan, alt-lisanslanabilir kopyalama, dağıtım ve türetilmiş ürün oluşturma (çeviri veya biçim dönüştürme gibi) hakkı tanımış oluyorsunuz"... "Bize bu izinleri vermek için gerekli izinlere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız."

Bu geniş terminoloji, son kullanıcılar için endişe verici olabilir. Zira şartlar, Dropbox'a kulllanıcının çalışmalarıyla, ondan izin almadan (ister fotoğraf olsun, ister bilimsel araştırma veya bilim kurgu) istediğini yapabilme hakkı veriyor. Şirket'in blog'u ise tabi ki bu konudaki şikayetlerle dolup taşıyor ve birçok kullanıcı hesabını kapatacağını iddia ediyor.

Tüm konu: Dev hizmet tüm dosyalarımızı satabilir mi?

İzleyin: PDF'e ilginç rakip!

Resimlerle: Kolay dosya yollamanın 10 yolu!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Dropbox'da hassas verilerinizi depoluyor musunuz? Bu haberler hizmete bakış açınızı değiştirdi mi?