Dev isim Google'a saldırdı!

CHIP Online
18-01-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın korsan yazılımlardan çıkar sağladığını iddia eden dev isme cevap gecikmedi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/dev-isim-google-a-saldirdi_31490.html

Resimlerle: 10 eğlenceli Google gerçeği!

Hüseyin Cem Köylü

Medya sektörünün önemli isimlerinden News Corporation CEO'su Rupert Murdoch Twitter hesabı üzerinden Google'a saldırdı. Murdoch, internet devini korsanlığa yardım etmek ve bu durumdan kar etmekle suçladı.

Google'la yetinmeyen Murdoch ayrıca Amerika başkanı Barrack Obama'yı da eleştirdi. Başkanın, Online Korsanlığı Durdurma Yasası'na (SOPA) gerekli desteği vermediğini, telif haklarını korumak için internette geniş çaplı bir sansür uygulanması gerektiğini söyledi.

"Korsanlığın lideri Google'dır, çünkü filmleri bedava yayınlıyor üstelik etrafına para kazandığı reklamlar koyuyor. Lobiciliğe milyonlarca doların aktığına hiç şüphe yok. Film yapımcılığı artık çok riskli. Bu olayın artık azalması ve yazarları, oyuncuları, yönetmenleri ve bağlantılı tüm insanları incitmemesi lazım" dedi Murdoch. News Corporation aynı zamanda dünyanın en büyük film şirketlerinden biri olan 20th Century Fox'un sahibi; hal böyle olunca Murdoch'un da böyle agresif olması normal.

Bu noktada örnek vermek için, Murdoch Google'da, Mission Impossible Ghost Protocol filmini ücretsiz izleyebileceği platformları arattı. "Google'da Mission Impossible'ı aradım. Bir sürü site ücretsiz linkler sunuyor. Benim söyleyeceklerim bu kadar" dedi.

...Ve Google'ın cevabı. Haberimizin ikinci sayfasında...


Tüm konu: Dev isim Google'a saldırdı!

Resimlerle: 10 eğlenceli Google gerçeği!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google sizce de korsana destek oluyor mu?