Developer icin Monitör tavsiyesi

efmukl
06-01-2021, 17:38   |  #1  
efmukl avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Merhabalar herkese.

Basliktan da anlasilacagi üzere monitör ariyorum ama ne almam gerektigi konusunda hicbir fikrim yok.

Hem ögrenimim hem isim geregi hem de evimde televizyon olmadigi icin bilgisayarim elim ayagim gibi. Günlük 14 saat bazi zamanlar daha fazla ekrana bakiyorum.

Bilgisayarim 13,3" haliyle programlama isi zor oluyor.  Uzunca bir süre ara vermek durumunda kalmistim. Bilgisayari sadece multimedia olarak kullaniyordum. Ama simdi tekrardan baslayim deyince 2. monitör sart olmasada büyük bir ihtiyac olarak karsima cikiyor.

Evde halihazirdaki BenQ model monitörümde pixeller ölmeye basladigi icin -  ayrica inanilmaz göz yordugu icin - yeni bir monitör arayisina girdim.

Isteklerim her kullanici gibi pahali olmasin. Ama bundan baska kesinlikle göz yormayacak bir sey olmali. Su an icin 1920x1080 isimi görür tabiki ama ileriye dönük kullanabilecegim bir sey istiyorum. Biraz daha paraya kiyip 4K mi alsam emin. Cünkü hdmi ile tv ye cevirip arada tv olarak da kullanabilirim belki. Tabiki birde dahili hoparlör gerekiyor

Genel olarak pek oyun oynamadigim icin Hz benim icin cok önemli degil. Ama arada photoshop kullandigim icin renkleri iyi olsa güzel olur tabiki. Hangi panel daha iyi olur bilmiyorum ama monitörüm LED idi ve hic memnun kalmadim. Bilgisayarimsa IPS panel ve cok memnunum.

Birkac alternatif yazabilirseniz heleki Dell gibi cercevesiz, cercevesize yakin ekran yazabilirseniz sevinirim.

seto__
07-01-2021, 00:16   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Sadece development için istesen çok pahalıya kaçmadan halledebilirdin ama hdmi ile tv olarak kullanıcam diyorsan fiyat aralığı artar. Ben hem game development, hem görsel (2D ve 3D) ve video tasarımı için Acer 21.5" 75Hz 5ms Full HD Monitör almıştım ve memnunum. 4k istiyorsan 3000 lira gibi bir fiyatı gözden çıkarman gerekiyor. Kriterlerine uyugn bulabildiğim Philips bir monitör var.

Linkini bırakıyorum: https://www.hepsiburada.com/phil ... 0FRVID?magaza=Aptek

ince çerçeve, 4K, IPS. 2999 TL.

efmukl
11-01-2021, 22:22   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Cevap icin cok tesekkürler. Dedigin gibi fiyat fazla. Mecburen FHD cözünürlüklere bakicam. Sanirsam Tthinkvision l27i-28 alicam. Ama onunda özellikleri ve fiyati güzel olsa da monitörü asagi yukari kaydirma olayi yok. Baska sekilde bakicam sanirsam stand isine