DevFestWomen'ın programı belli oldu!

CHIP Online
27-02-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye'nin ilk kadın yazılım konferansı DevFestWomen'ın programı belli oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dev ... lli-oldu_45655.html

DevFest Women, Google'ın öncülüğünde düzenlenen teknoloji ve yazılım dünyasını bir araya getiren bir etkinlik olarak Türkiye'de ilk defa gerçekleşiyor. Programı açıklanan etkinlikte Türkiye'den ve dünyadan teknoloji ve yazılım sektörünün başarılı kadınları konuşmacı olarak yer alıyor.


Google Glass'tan Linux Çekirdeğine, start-up hayatından herkes için yazılıma pek çok ilginç konunun konuşulacağı etkinlikte ayrıca mobil uygulama geliştirme atölyesi ile kadın yazılım geliştiriciler mobil uygulama geliştirecek. Stand alanlarında Yummy Cupcakes'in lezzetli cupcakeleri, Nestle çikolataları, bilgi dolu hediye kitaplar, orijinal DevFest çantaları ve tişörtleri meraklı katılımcılarını bekliyor olacak.


DevFest Women'da çocuklara yönelik programlama etkinlikleri gerçekleştiren Programlama Çocuk Oyuncağı ekibi de bizimle olacak. Sadece büyükler değil, çocuklar da programlama öğrenecek. Gün boyu Gloria Jeans teknoloji dünyasının olmazsa olmazı kahveleriyle DevFestWomen'da olacak. Intel Türkiye, Monitise, Kariyer.net, Limango, Eteration, General Mobile, Bank Asya gibi markaların sponsor olduğu DevFest Women'da çekiliş ile hediyeler de dağıtılıyor olacak.


Google'ın ana sponsoru olduğu etkinlik Google Türkiye'den Aslıhan Ulutaş ve Intel Türkiye'den Aslı Arslan Esme'nin Keynote konuşması ile başlayacak. Programda yer alan konuşmacılar Google New York'tan Sri Velagapudi ve Sonny Franckel, Google Hindistan'dan Uttam Tripathi ,Google Türkiye'den Berna Akın Eriş, Meriç Yiğiter, Özlem Öz, Pelin Kuzey, Ayşe Naz Özpeynirci olacak. Kadın girişimcilik ve yazılımcılık konularının paylaşılacağı etkinlikte Macy's ten Brenda Jin ve PHP Women'dan Erika Heidi bizlerle olacak. Ayrıca GDG Stuttgart'tan Aygul Zagidullina Google ekosisteminden bahsedecek. Ayrıca Engelsiz Kariyer, Eşya Kütüphanesi, Tarımsal Pazarlama ve Yeşilist'in başarılı kadın girişimcilerinin düzenlediği bir panel yer alacak.


Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan diğer isimler; Monetise'dan Hale Yaman ve Peri Kadaster, Turkish Win'den Melek Pulatkonak, Kariyer.net'ten Özge Atçı ve Kübra Zengin, Eteretion'dan Ecem Dalgıç ve Esma Meral, Türk Telekom'dan Duygu Öktem ve Sevnur Malik.


2 Mart Pazar günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşecek etkinliğe katılmak için Eventbrite adresinden kayıt olabilirsiniz. Etkinlik programının tüm  detaylarına güncel olarak web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Tüm Konu: DevFestWomen'ın programı belli oldu!

Kaynak: www.chip.com.tr