Devlerden eşcinsel dilekçesi!

CHIP Online
04-03-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Teknoloji dünyasının çoğu zaman kanlı bıçaklı olan dev şirketleri, bakın ne için bir araya geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dev ... ilekcesi_38945.html

Resimlerle: Eskiden kalan 10 harika teknoloji şirketi logosu

Apple, Facebook, Intel, Google, Oracle, Cisco, Verizon, eBay ve Qualcomm gibi bilişim dünyasının en tanınmış ve etkili firmalarının da içinde olduğu 60 kadar firma, eşcinsel evlilikleri yasaklayan yasaların kaldırılması için dilekçe sundu.


2008 yılında Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde kabul edilen ama süreç içinde en son Yüksek Mahkeme'ye kadar giden bir yasa değişikliği kararıyla ilgili yayınlanan dilekçede, eşcinsel evlilik önündeki engellerin, firmaların iş piyasasının sunduğu en iyi çalışanları işe almalarını engellediği belirtiliyor. Dilekçede ayrıca işçi piyasasında bir grubu diğerleri karşısında dezavantajlı duruma düşüren bu yasaların, sistemin özündeki rekabet anlayışına aykırı olduğu ve pek çok iş imkânının gelişmesini engellediği de söyleniyor.


Bilişim dünyasının tartışmasız en etkili iki firması Google ve Apple'ın eşcinsel evlilik konusundaki olumlayıcı tavrı zaten biliniyordu. Ekonomi politikasında muhafazakâr tavır alan ve sosyal yaşama ilişkin sorunlarda hep liberal politikaları destekleyen bilişim dünyasının hazırladığı bu dilekçeyi ilgi çekici kılan, HP CEO'su Meg Whitman gibi Cumhuriyetçilerin de imzalamış olması. 2010 yılında Kaliforniya valiliğine adaya olan Whitman, seçim kampanyası sırasında karşı çıktığı eşcinsel evlilik konusundaki fikrini değiştirdiğini belirtiyor.

Tüm Konu: Devlerden eşcinsel dilekçesi!

Resimlerle: Eskiden kalan 10 harika teknoloji şirketi logosu

Kaynak: www.chip.com.tr