Devlere kafa tutan Çinli: Xiaomi!

CHIP Online
15-05-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung gibi devlrin yanında, şimdi 4 yıllık bu Çinli de var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dev ... i-xiaomi_47102.html

Resimlerle: Çin'den gelen cep canavarları

Sadece 4 yıl önce kurulan Çinli telefon üreticisi Xiaomi, büyük bir sürprize imza atarak Çin akıllı telefon pazarında üçüncü büyük üretici konumuna yükseldi.


Kalabalık nüfusu nedeniyle dünya genelindeki akıllı telefon pazarı için önemli bir Pazar olan Çin'de en çok satan üretici, Samsung. Samsung'un Pazar payı ise yüzde 18 civarında.


Samsung'u takip eden isim, yine bir Çinli üretici lan Lenovo. Üçüncü sıradaki Xiaomi'nn Pazar payı, yüzde 10'ken, onu takip eden Apple, yüzde 9 ile dördüncü basamakta oturuyor. Apple, bir önceki çeyrekte beşinci sıradaydı ama China Telecom ile yaptığı işbirliği, onu bir basamak yukarıya taşımayı başardı.


Xiaomi'nin bu başarısında en büyük pay, kuşkusuz 113 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Hongmi telefonları. Canalys analisti Nicole Peng'e göre Xiaomi'nin başarısı aslında sürpriz değil. Düşük fiyatlı akıllı telefonlar Çin'de zaten önemli bir alıcı kitlesine sahip ve Xiaomi de bu kitleyi kendine çekmeyi başarmış durumda.


Xiaomi şimdilik sadece Çin pazarında faaliyet gösteriyor ancak bu yıl içerisinde yabancı pazarlara açılmaya hazırlandığı da biliniyor. Bu pazarlar arasında Güneydoğu Asya ülkeleri, Brezilya, Meksika ve Rusya bulunuyor.


Peng, her ne kadar ilk sırada da olsa, Samsung'un liderliği kaptırmamak için ucuz akıllı telefonlara da gereken önemi vermesi gerektiğinin altını çiziyor.

Tüm Konu: Devlere kafa tutan Çinli: Xiaomi!

Resimlerle: Çin'den gelen cep canavarları

Kaynak: www.chip.com.tr