Diğer bilgisayar açılınca internetin felç olması

Kapalı Hesap (294672)
17-10-2017, 19:22   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2017

Merhabalar, evdeki internet hatlarımızla ilgili çok enteresan bir sorun yaşıyoruz. Şöyle ki;

Evde eskiden 3 kişi ortak kullan-ama-dığımız tek bir hat vardı. Ben ve kardeşimin laptopları (ve telefonum) aynı anda interneti sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorduk ama  babam laptopunu açtığı anda internet felç oluyordu kullanılmaz hale geliyordu. Herşeyi denedik (virüs taramaları, formatlar vs...) ama çözüm bulamadık. Son çare babamın bilgisayarının modemle bağlantısını kestik...olmadı. Daha ileri gittik, internet bağlantısını kestik (wi-fi anahtarını kapadık) ama gene bilgisayarını açtığı an aynı şey oluyordu.

Sonra o hattı kapattırdık ve babam kendine ayrı bir hat, biz de kendimize ayrı başka bir hat daha aldık. Şu an, babam kendi hattını sorunsuz kullanıyor, ben arasıra onun modemine bağlanıyorum ve onunla aynı anda sorunsuz kullanıyorum. Yani sorun babamın bilgisayarında değil o zaman.

Lakin şimdi aynı sorunu bu kez kardeşimin bilgisayarıyla yaşıyoruz. Öteki hattı ben veya kardeşim tek kendi bilgisayarlarımız açıkken sorunsuz kullanabiliyoruz. Ama ne zaman ki bir diğerimiz bilgisayarını açıyor o zaman internet felç oluyor. Yani interneti aynı anda kullanamıyoruz. Farklı bir modem de denedim değişen bir şey yok.

Biraz araştırdım, özellikle yabancı forumlarda aynı sorunla ilgili pek çok konu buldum ama net bir yanıtını bulamadım.

Not 1: Bilgisayarımı sıfırladım bu arada (herşeyi silip Windows 10'u baştan temiz kurulum yaptım). Kardeşim de yedeklemelerini yaptıktan sonra aynı işlemi yapacak bir de öyle deneyeceğiz bakalım.

Not 2: Sıfırlama öncesi Malwarebytes'ın 14 günlük deneme sürümü yüklüydü ve o açıkken internetimi blokluyordu. Sayfaları açamıyordum, ancak çıkış yaptığım zaman düzeliyordu. Sıfırlama sonrası yüklemedim ama aynı sorun devam etti.

Not 3: Ip çakışması vs yok, statik IP, dns vs hepsini denedik. Modem ayarlarıyla ilgili de pek çok şeyi denedik. Virüs programlarını devre dışı bırakıp denedik.

Artık çok fazla deneme kurcalama yapmak istemiyorum hazır windows'u baştan temiz kurmuşken. Sorunun kaynağının ne olabileceğiyle ilgili tahminleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

White-Fox
17-10-2017, 22:51   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

modemin o kadar cihaza internet sağlayacak güçlü donanımı var mı peki ?

windows 10 da telemetry açılışta interneti yiyor olabilir.Ancak yinede internet hızını bilmeden bir şey söylemem mümkün değil eğer normal 16 mbts ise zaten sana gelen 8 olur onuda 3 bilgisayar ve telefona pay edince ortalık şenlenir.

Tabi bilgisayarlarda ne yaptığınız da önemli , ne kullandığınız önemli.Örneğin 3 kişide internette dolaşıyor bu x veri tüketir. 3 ünüz de vpn ile dolaşıyorsanız bu y veri tüketir. y>x demem yalan olmayacaktır.

Kapalı Hesap (294672)
18-10-2017, 00:24   |  #3  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2017

Aynı modemle (ilk hattımızın bağlı olduğu TP-Link) daha önce 6-7 kişi aynı anda girebiliyordu ki bunlardan 3-4'ü genelde sıklıkla film/video izlerdi. Tabi ki yavaşlık olurdu ama bu şekilde "felç" dediğim kadar kullanılamayacak duruma gelmezdi. Kaldı ki bizim burada hatlar oldukça kötü. Altyapı sorunlu. Geçenlerde biten kampanyamı yenilemek için gittiğimde mümkün olduğunca hızlı bir pakete geçmek istedim. Önce müşteri hizmetlerini aradım, sizin orada en fazla hipernet 24mbps destekliyor dedi. Sonra telekoma gittim, sizin oranın hatları çok kötü, hiper 24'ü kaldırmaz sık sık kopmalar yaşarsın dedi. En fazla ne alabilirim dedim, şu anki tarifeni (ultranet 16mbps) dedi ve ona devam ediyorum mecburen. Ve aynen dediğin gibi buraya gelene kadar en fazla 8-9 hız alabileceğimi söyledi.

Bilgisayarı açtığımda ilk olarak görev yöneticisini ve güncelleştirme sayfasını açarım. Telemetry ve Hızlı Getirme hizmetlerinin işlerini bitirmesini beklerim, ağ %0 olana kadar beklerim ve windows güncellemesi de yoksa öyle kullanmaya başlarım interneti. Bir ara Telemetry ve Hızlı Getirme'yi devre dışı bırakıp öyle kullandım hatta.

2 bilgisayar sadece web'e girsek bile sayfalar çok ama çok zor açılıyor, sanki torrent falan açıkmış gibi. Arka planda bişe indiren bir program falan da açık değil. Görev yöneticisinden açıp baktığımda ağ %0 görünüyor ama dediğim gibi interneti kullanmak mümkün olmuyor. Hatta diyelim ki birimizin sadece bilgisayarı açık, o an internette hiçbir şey yapmıyor, diğeri gene kullanamıyor interneti. Yani bu çok daha farklı bir sorun. Sinyal çakışması gibi birşey olsa gerek bilemiyorum.

Gülşah Yaşar
24-03-2018, 19:45   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2018

Hattınıza spliter bağlayın