DİKKAT! Telesekretere kontör kaptırmayın!

yas
07-01-2008, 21:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

E-Posta hesabıma gelen meşhur "Forward" postalardan birini paylaşmak istedim. Yok! Valla bor, toryum, neptünyüm, osminyum'dan bahsetmeyeceğim. Bu sefer durum ciddi!

Anafikri korunacak şekilde yeniden yazılmıştır.

"Arkadaşlar, bu yazı AVEA, TURKCELL ve VODAFONE'yi karalama Kampanyası değildir. Her ne kadar ilk okunduğunda şüphe ile yaklaşılsa bile, olayı deneyince gördüm (Ben de gördüm - yas). Siz de mutlaka iletebildiğiniz kadar herkese bu maili forward edin.

AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR

Başınıza gelmiştir. Bir arkadaşınızı ararsınız, ulaşılamıyordur. Birden Telesekreter çıkar, siz kapatırsınız. O NE?! Kontör gitti! Arkadaşınıza söversiniz içinizden; "Telesekreter senin neyine!" diye, "Hadi senin kontörün çok benim günahım neydi?!" şeklinde eklemeler de yaparsınız.

Sonra iki dakika sonra bir daha ararsınız, yine çalar çalar açmaz. Hobaa! Yine telesekretere düştü, yine kontör gitti!

Arkadaşınızın düşüncesizliği (veya EŞŞEKLİĞİ!) diye düşünebilirsiniz ancak bu özellik GSM operatörlerinin kontör harcamanız için hazırladığı bir tuzak! Arkadaşınızın çok büyük ihtimalle cevapsız ve ulaşmayan aramaların telesekreter'e yönlendirildirildiğinden haberi bile yok çünkü bu hizmet!? "varsayılan" olarak geliyor. Amacı da tabiki kontör "izinsiz alması".

Aradığınız kişinin telefonu telesekreter ayarli ise, dinlediğiniz 1 sn'lik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için bir normal arama karşılığı ücretlendiriliyorsunuz! Arkadaşınızı aradığınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5kontor. İki dakika sonra yine mi ulaşamadiniz bir 1,5 kontör daha... Ne uyanıkça degil mi?

Telefonunuzdan ##002# yi tuşlayarak "Telesekreter hizmetini" devre dışı bırakabilir, son zamanlardaki sebepsiz kulak çınlamalarınıza son verebilirsiniz. Ne kadar çok kişiyi bu konuda bilinçlendirirseniz, siz de telesekreter'e kontör kaptırmaktan kurtulabilirsiniz. "

make-believe
07-01-2008, 21:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Çok teşekkür ederim bu güzel bilgilendirme için. Bu da ne yazıkki  GSM operatörlerinin o çok ince, kılıfına uydurulmuş ayarlamalarından birisi...

Arasan bin bir türlü, aramasan bir türlü. Şaşkın