Dikkat: Yeni trojan dehşet saçıyor…

samsat86
08-12-2008, 22:49   |  #1  
samsat86 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Güvenlik uzmanları ağa bağlı olan tüm bilgisayar ve diğer donanımlara bulaşma imkanı olan yeni bir trojan’ın varlığını tespit ettiklerini açıkladılar. Trojan DNS kayıtları ile oynayarak bilgisayarları ve diğer aygıtları aslında gerçekte var olmayan, sadece kötü niyetli kodları enjekte etmek için hazırlanmış taklit web sitelerine yönlendiriyor.

Bu yeni zararlının bir zamanlar hem PC hem de Mac’lere bulaşan DNSChanger trojan’ının değiştirilmiş bir sürümü olduğunun altını çizen uzmanlar zararlının ağa bir kere bulaştığında potasiyel olarak ağdaki tüm makinelerin DNS kayıtlarını değiştirme imkanına sahip olduğunu belirtiyorlar.
Trojan nasıl çalışıyor?
Trojan’ın bulaşma mekaniği aşağıdaki gibi:


Bilgisayarında bu yeni trojan’ın varlığından haberi olmayan bir kullanıcı topluma açık bir yerde (örneğin bir kahve dükkanında) kablosuz ağa bağlanıyor.
Hemen arkasından tüm güvenlik ayarları yüklü, anti virüs sistemi güncel olan bir başka bilgisayar daha ağa bağlanıyor.
Birinci bilgisayardaki trojan hemen aktif oluyor ve ikinci bilgisayara IP adresini erişim noktasından önce kendisi veriyor.
Bu sayede tüm ağ trafiğini izleme imkanına sahip oluyor.
İkinci bilgisayardaki kullanıcı bankasına bağlanmak istediğinde haberi olmadan aynı bankanın zararlı kod içeren bir korsan kopyasına bağlanıyor. Web tarayıcısında banka adresi doğru da yazsa kullanıcı aslında başka bir siteye kullanıcı adı ve şifresini vermiş oluyor(chip)

Toxic
08-12-2008, 22:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bilgi için saol

alexkidd
08-12-2008, 22:57   |  #3  
alexkidd avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

evet buna benzer bir durumu gazetelerde okumustum topluma acık iletisim yerlerini hackerlar doldurmus o an ordaki kablosuz agdan baglanan ne kadar pc varsa hepsinin yaptıgı islemleri kontrol edip gorebiliyorlarmıs haberde topluma acık yerde banka islemlerinizi yapmayın diye uyarıyordu aman DIKKAT !!!

robinex
11-12-2008, 21:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
161 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

keşke daha önce söyleseydimn arife gününden beri uğraşıyom silinmedi melet