dil çubuğunu kaybettim

suare
23-05-2006, 22:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

klavyeyi F olarak kullanıyorum.
"başlat" ın olduğu çubukta klavye sembolü kayboldu.
başlat çubuğuna sağ tıklayıp araç çubuğu bölümünde de yok.
denetim masası-bölge ve dil secenekleri- .... metin hizmetleri ve giriş dilleri bölümünde dil çubuğu ikonu aktif değil.
dil çubuğunu eski yerine nasıl getirebilirim., tşk.

viking20
23-05-2006, 23:23   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Dil çubuğunu göstermek için
Denetim Masası’nda Bölge ve Dil Seçenekleri’ni açın.
Diller sekmesinde Metin hizmetleri ve giriş dilleri’nin altında Ayrıntılar’ı tıklatın.
Tercihler’in altında Dil Çubuğu’nu tıklatın.
Dil çubuğunu masaüstünde göster onay kutusunu seçin.
Notlar

Bölge ve Dil Seçenekleri'ni açmak için Başlat’ı, sonra da Denetim Masası’nı tıklatın, Ayarlar'ın üzerine gelip Tarih, Saat, Dil ve Bölge Seçenekleri'ni ve Bölge ve Dil Seçenekleri'ni tıklatın.
El yazısı veya konuşma gibi bir metin hizmeti veya bir Giriş Yöntemi Düzenleyicisi (IME) yüklerseniz, Dil çubuğu otomatik olarak görüntülenir. Bununla birlikte, Dil çubuğunu kapatırsanız, yeniden görüntülemek için bu yordamı kullanabilirsiniz.
Dil çubuğunu görev çubuğunda simge durumuna küçülttüyseniz, görev çubuğundaki dil simgesini (TR) tıklatıp, daha sonra Dil çubuğunu göster'i tıklatın.
Dil çubuğu görüntülendikten sonra, bir menüyü görüntülemek için onu sağ tıklatabilirsiniz. Dil çubuğuna ilişkin ayarları değiştirmek, örneğin görev çubuğuna yerleştirmek veya metin etiketleri eklemek için bu menüyü kullanın.
Tablet bilgisayar kullanıyorsanız, el yazısı ve konuşma görevleri için Tablet PC Giriş Panosu'nu kullanabilirsiniz. Giriş Panosu hakkında daha fazla bilgi için İlgili Konular'ı tıklatın.
İlgili Konular
-------------------
Dil çubuğuna genel bakış:Dil çubuğu, metin ekleme yöntemi olarak el yazısı tanıma, konuşma tanıma veya bir Giriş Yöntemi Düzenleyicisi (IME) eklediğinizde otomatik olarak masaüstünüzde görünen bir kayan araç çubuğudur. Ayrıca, ikinci bir dil veya klavye düzeni eklerseniz, Dil çubuğunu görev çubuğundan görüntüleyebilirsiniz.

Dil çubuğu, metin girişiyle ilgili görevler arasında kolaylıkla geçiş yapmanızı ve bu görevleri gerçekleştirmenizi sağlar. Örneğin, el yazısı giriş aygıtı kullanarak metin giriyorsanız, belgenize el yazısı metin eklemek için kullanabileceğiniz Writing Pad penceresini açmak için Dil çubuğundaki düğmeleri kullanın.

Dil çubuğunda görüntülenen düğmeler ve seçenekler, yüklediğiniz metin hizmetlerine ve etkin yazılım programına bağlıdır. Örneğin, Microsoft Word 2002 konuşma tanımayı desteklerken, Notepad desteklemez. Her iki program da çalışıyorsa, konuşma düğmeleri Microsoft Word etkinken görüntülenir, ancak Notepad'i etkin program yaptığınızda kaybolur.

Dil çubuğunu ekranınızda herhangi bir yere taşıyabilir, görev çubuğunda simge durumuna küçültebilir veya hemen hemen saydam hale getirebilirsiniz. Kullanmazsanız kapatabilirsiniz. Bilgisayar belleğini kullanıp performansı etkileyebilecekleri için, kullanmadığınız metin hizmetlerini kaldırmanız gerekir.
[Yardım ve Destek Merkezi]alıntı.

Son Düzenleme: viking20 ~ 23 Mayıs 2006 23:49
chiemsee111
30-05-2006, 01:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

başlat+çalıştır+msconfıg yazıp tamam ı tıkla.. Açılan pencerede üstte en sağda sistem başlangıcı (yada başlangıc) adındakı cubuğa tıkla.. açılan listede "ctfmon" kutucuğunu isaretle. Onayla.. Tamam ı tıkla. PC ni yenıden başlat. Kolay gelsin.

Son Düzenleme: chiemsee111 ~ 30 Mayıs 2006 01:52