Diş Eti İltihabı

Cuneyt Çinkılınç
25-03-2016, 18:05   |  #1  
Cuneyt Çinkılınç avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

Diş iltihabi ve diş eti iltihabı yıllardır insan oğlunun ortak sorunu oldu. Yediğimiz yiyecekler ve içeçekler tuz, şeker ve asit barındırmaktadır. Eğer dişlerinize gerekli özeni göstermiyorsanız bu zamanda dişlerinizin aşınmasına ve çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. Diş eti iltihaplanması bu sorunlardan biridir. Dişlerimizi sürekli olarak fırçalamazsanız ve gargara yapıp ağız bakım suyuyla korumazsanız bir süre sonra dişiniz ve diş etiniz aşınmaya hatta iltihaplanıp çürümeye başlar. Diş eti iltihabının temel sebebi budur.

Diş neden iltihaplanır: Dişler de vücudumuzdaki diğer bölgeler gibi korunmaya ve temizlenmeye ihtiyaç duyar. Tükettiğimiz her şey bolca bakteri ve asit bulundurmaktadır. Bunlar ağız için uzun vadede dişlerin aralarına saklanıp yaşayabilirler. Siz de dişlerinizi fırçalamaz ve ağız bakım suyuyla gargara yapmazsanız dişiniz bakteriler için açık hedef haline geliyor. Ve zamanla iltihaplanmaya başlıyor. Diş iltihabı tedavisi öncelikle dişin iltihaplandığını anlamak için ağızda koku ve ağrı olması gereklidir. Bu semptomlar var ise hemen bir dişçiye gidilmeli ve tüm dişleriniz ağzınız muayene edilmelidir. Doktor kontrolünde alınan ilaçlar iltihaplanmayı kısa zamanda kurutacaktır. Tüm sağlık sorunlarında doktor kontrolü ve doktor önerileri her zaman önceliklidir. O yüzden önce doktora gidip, ardından sitemizdeki önerileri uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

dis-eti-iltihaplanmasi-ve-tedavi-yontemleri

Diş iltihabına hangi ilaçlar iyi gelir: Diş iltihabının başlıca tedavisi antibiyotikler ve diş için ağrı kesicilerdir. Bunları bir hafta içinde sürekli içerseniz diş ağrınız ve iltihap yavaş yavaş geçecektir. Tabii bu durum iltihap seviyenize bağlıdır. Diş eti iltihapları 1-2 gün içerisinde geçebileceği gibi, uzun dönemli tedavilerle de geçebilir.

Kaynak:http://www.iltihap.net/dis-ve-dis-eti-iltihabi-nedir.html