Diş eti kanaması tedavisi

neiyigelirki
17-08-2016, 12:51   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Diş eti kanaması tedavisi. Diş eti kanaması büyük sorunlara neden olabilir. Diş eti kanaması, diş kaybı ile son bulabilir. Durup dururken diş eti kanaması tehlikeli olabilir. Diş  eti kanamasına ne yapılmalı bu yazımızda inceleyeceğiz.

Diş eti kanaması oldukça yaygın bir rahatsızlıktır. Göz ardı edilebilen bu kanama büyük bir sorunun habercisi olabilir. Diş eti dişlerin köklerini içerisinde bulundurur. Dişlerin bir nevi yuvasıdır. Diş etinde kanama meydana gelmesi büyük sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Diş sağlığı ile birlikte diş eti sağlığına da dikkat edilmelidir. Diş eti kanamaları başlıca sebepleri arasında yanlış fırçalama tekniklerinde yanlışlık olmasıdır. Eğer bir arabayı çok sert bir fırça ile yıkarsanız çizilebilir. Bu nedenle dişlerinizi de çok sert fırça ile fırçala mayınız. Diş ipi kullanımı diş sağlığı için önemlidir. Diş ipi dişlerin arasında kalan parça ve bakterileri temizlemek amacıyla kullanılır. Ancak yanlış kullanımı diş eti kanamasına neden olabilir. Diş kanaması daha spesifik olarak, doku iltihabına neden olabilir. Bu iltihaplanma oral hatta fiziksel sağlık sorunlarının geniş bir yelpazede habercisi olabilir. Ağızda oluşan bir iltihaplanma kalp krizi ile sonuçlana bilir. Ağız sindirimin başladığı nokta olduğu için ağızda oluşan bir iltihaplanma bütün vücudu etkileyebilir. Beslenmeyle beraber vücuda mikroorganizmaların yayılmasına neden oluşturabilir. Diş kanamasını nasıl engelleyeceğinizi bu yazımızda anlatıyoruz.

DİŞ ETİ TEDAVİSİ

Eğer diş eti kanamasını tespit ederseniz diş hekimine gitmek en doğru çözüm olacaktır. Diş eti kanaması fiziksel müdahale ile mi yoksa ağız sağlığında oluşan bir sorun ile mi oraya çıktığını analizler sonucu en iyi diş hekimleri anlaya bilir.

FIRÇALAMA TEKNİĞİ YENİDEN DEĞERLENDİRMEK

Diş etlerinde kanama birçok nedeni olmakla aşırı fırçalama ya da fırçalamanın çok sert gerçekleşmesi diş eti kanamasının bir nedeni olabilir. Dişinizi fırçalarken dairesel hareketlerle ve çok bastırmadan fırçalarsanız sorun ortadan kalka bilir. Diş etiniz çok nazik ise fırçalama sayınızı indirerek çözüm bulabilirsiniz.

DİŞ İPİ KULLANMAK

Diş ipi kullanımı genelde çok yanlış bilinmekte. Diş ipi kullanırken ipi dişlerinizin arasına sokmalı ve dişlerin arasında hareket ettirmelisiniz. Diş etine diş ipi değmemelidir. Diş ipi diş etine uygularsanız kanama kaçınılmazdır. Diş ipi dişler arasında ki bakteri temizliği açısından önemlidir. Kullanımı bırakılmamalıdır.

En iyi çözüm bir hekime görünmektir. Diş ve ağız sağlığını göz ardı etmeyin. İleride büyük sorunlara neden olabilir.

Kaynak :Diş eti kanaması tedavisi