Div yükseklik(konum) sorunu

GeN76
15-06-2012, 23:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

 

Merhaba arkadaşlar ben divde şöyle bir sorun yaşamaktayım yardımcı olursanız çok sevinirim.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
<div class="page"> <div class="Banner"></div> <div class="oSol"> <div class="oSag"></div> <div class="Alt"></div> </div>
Css Kodu:
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
.page { width:980px; background-color:Red; margin-left:auto; margin-right:auto; } .Banner { width:980px; height:300px; background-color:Blue; } .oSol { width:500px; background-color:Fuchsia; float:left; } .oSag { width:480px; background-color:Gray; float:left; } .Alt { width:980px; height:300px; background-color:green; }
oSag ile oSola yükseklik (height) vermediğim zaman Banner ile Alt Birbirine yapışıyor ve oSag ile oSol Alt'ın üstünde kalıyor. Ben ortaya yazı yazdıkça alt bölmüde nasıl aşşağıya kaydırabilirim.

Resim Altta

Orta uzadıkça alt bölüm nasıl aşşağıya otomatik kaydırtabilirim. 


Şimdiden herkeze teşekkürler. Umarım sorunu anlatabildim.


Eit: Yazdığım Dil Asp.Net C#

Program Visual Studio 2010

Son Düzenleme: GeN76 ~ 15 Haziran 2012 23:49
arkara
21-06-2012, 19:40   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

Aşağı kadırma konusunda .oSag ve .Alt kısma sadece ekleme yeterli;

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
.page{width:980px;background-color:Red;margin-left:auto;margin-right:auto;} .Banner{width:980px;height:300px;background-color:Blue;} .oSol{ width:500px; background-color:#C00; float:left;} .oSag{width:480px; background-color:#CCC; float:right;} .Alt{width:980px;height:300px; background-color:green; float:left;}
eğer Banner ile Alt kısmın birleşmesini istemiyorsan tabledan yapabilirsin bu kodlamayı eğer div diyorsan;

.oSol ve .oSagdan width:480px;"width:460px; yapıp padding:10px; eklemen yeterli olacaktır, bir çok alternatif yöntem bulabilirsin bunun için.

GeN76
01-07-2012, 17:27   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

Arkara, istediğimi yapabildim teşekkürler.

Başka alternatifler demişsinizde size zahmet olmassa diğer yollarıda bana söylüyebilirmisiniz.

slckym
08-08-2012, 21:01   |  #4  
slckym avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

ayriyetten orta bölümün heightini auto yap ve float olarak left yaparsan aşağı doğru otomatik olarak uzar.

Turhost