div'de Taşma Sorunu

Anka06
16-09-2015, 16:51   |  #1  
Anka06 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

 

Slm arkadaşlar.. Şu ara arayüzle uğraşıyorum ve div tag'ı içerisine attığım elementlere CSS ile 'float' gibi bir komut verdiğimde boyutlandırmadığım div'in dışına taşıyor bu elementler.. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz bana.?

theironman
16-09-2015, 17:09   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Css ile tasarım yapıyorsunuz atıyorum bir blog tasarımı olsun. Yazı hiç boşluk olmadan uzayıp gidiyor normalde yazının bir dışındaki div’in boyutu ne kadarsa cümlede o kadar gidip aşağıya atlar ama bu aralarında boşluk olan cümleler için pekiye boşluk olmayanlar için? Kimin aklına hemen overflow:hidden komutu gelebilir ama bu sadece taşan yazının taşan kısmını göstermez hala getirir. Bunu şöyle bir çözümü daha var

word-wrap: break-word;

Css de bu komutu kullanarak yazınızın divinin dışına taşmasını engelleyebilirsiniz. Örnek olarak aşağıda bir link koydum tıklayarak çalışan halini görebilirsiniz."  (alıntı)

theironman bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
samet61
16-09-2015, 17:10   |  #3  
samet61 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

1. tüm div lerde width değeri var fakat HEIGHT değeri yok. yükseklik değeri belirtmediğin içinde bir şekilde resimler kadar boyut değişiyor
2. div lerin taşma durumuna göre alacağı değerleri de CSS içinde belirtmen gerekiyor. (overflow:???) taşma varsa ne yapacak ? otomatik size değişecekmi? yada gizlieyecek mi bunu da belirtmen gerekiyor.
3. tavsiyem resim içinde ayrı bir div oluştur. onun değerlerini de belirt. çok daha düzenli bir yapı olur.

samet61 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
raziel34
16-09-2015, 17:11   |  #4  
raziel34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
205 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Resim için position:relative yerine float:left; özelliğini kullanın ve ayrıca yazıdan sonra örneğin <br style="clear:both;" /> şeklinde clear:both özelliği verilmiş bir etiket kullanın.

raziel34 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Anka06
18-09-2015, 15:12   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Ancak söylediklerinizin çoğunu denedim. Sadece resim ve yazı olarak değil benim dediğim. Durumu şöyle anlatayım. Mesela bir div açtım width'i 100% ama height değeri yok, bunun içine iki tane daha div atıp float ile yanyana yaslamak istediğimde en dıştaki div diğer div'ler kendi içinde değilmiş gibi 0 height değeriyle kalıyor, içerideki div'lerle beraber büyümüyor.. Umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir.