Dizüstü Bilgisayarım Açılmıyor

HPQ-User
17-10-2008, 13:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Emre sormuş:
İlk başta laptop açık ve çalışır vazyette iken, Yerinden kaldırıp kendinize doğru  hafif açıyla eğdiğinizde rahatsız edici bir uğultulu ses sanki fan veya harddiskten geliyor gibi idi. Bu ses ara sıra geldi gitti. Pek önemsemedim. Çünkü ele elıp yerinden hareket ettirmedikçe, eğmedikçe bu ses olmuyordu. Ses oluştuğunda da sabit zemine bırakınca ses geçiyordu. Ya da kapatıp açınca ses de geçiyordu. Bu şekilde kullanmaya devam ettim.  Bir kaç hafta sonra laptop açarken çalışmamaya ve hata sinyali vermeye başladı. Ancak artık o uğultulu sesi hiç yapmamaya başladı.

   Açmatuşuna basıldığında akım geliyor. Açmaya çalışıyor. Açılış Şifresini soruyor. Şifreyi yazıp tıklıyorum. Kabul ediyor. Bir müddet Windows XP, İntel Penium Centrino yazıları ekranda beliriyor. Açmaya uğraşıyor. Ekranın sağ altında bu esnada F10=RAM Based Set Up yazızı görülüyor. F 10 a tıklarsam, bazen ekrana set up ve bilgisayarla ilgili bilgi menüleri, BIOS ayar menuleri mavi ekranda görünüyor. Ancak BIOS ayar menuleri tam değil sayfanın soldan sağa doğru yarısına kadar menü bilgileri var mavi sayfanın sağ yanı boş.

    F10 a basmadan açılmasını bekleyince de , bir müddet açmaya uğraşıyor. Sonra karşıma " FIXED DISK PARAMETER TABLE OR BIOS ERROR, SYSTEM HALTED  ___  " UYARISI GELİYOR VE YATAY İMLEÇ İKONU YANIP SÖNÜYOR.   

    Bazende ekrandaki uyarı " NON-SYSTEM DISK OR DISK ERROR . REPLACE AND STRIKE ANY KEY WHEN READY" ikazı beliriyor.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı bilgisayarımı kullanamamaktayım. Arızazı ve giderilme yolu ne olabilir.

  Şimdiden ilgi, alakanızdan dolayı teşekkür ederr, sorunuma çözüm bulabilmeniz ve cevaplamanız umudumla saygılarımı sunarım.


Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
HP Pavilion ZT 3000 Model Laptop. 512 MB Ram. 80 GB Harddisk. İntel Pentium Centrino. Wireless.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

frozen
17-10-2008, 13:36   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ses muhtemelen fanındn geliyordur. sesi kestiyse fanın işlevini yitirmiş olabilir en iyi ihtimalle işlevselliği azalmıştır. Garanti kapsamından çıktıysa ürün, kasasını açıp bir temizlik yapmanı öneririm. HDD ve benzezri bağlantıları bir kontrol et temassızlık varmı. Anakartının üzerindeki çipleri görebiliyorsan küçük yanık izleri varmı birde ona bak. ya da oksitlenme.

başlangıç sorunu ise bad sector olabilir. mühim bilgiler yoksa bilg.da format atmayı deneyebilirsin. var ise, 2.5' bir kutu aracılığı ile pc ye aktarabilirsin verilerini.

bunların yanında laptopının pilinin güzel ve net bir şekilde temas ettiğine emin ol. ayrıca adaptörünüde kontrol edersen bir ters akım sonucu oluşabilecek kötü durumlar olabilir.

denemelerini bildirirsen tekrar burda sana farklı öneriler sunabilirim ama sorun tesbit için bunları bir dene.

Son Düzenleme: frozen ~ 17 Ekim 2008 13:37
kwasny
17-10-2008, 13:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
102 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Garanti kapsamındadır inşallah eğer dilsede sakın açamayı denemeyin hdd bad sector olmamıştır büyük ihtimal siz yinede pilini kontrl edin....sonrasında hata unutup formatlayın

frozen
17-10-2008, 13:52   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bad sector biraz kötümser bir yaklaşımdı evet ama pil v.b sorunlarında bir voltaj hatası bunu oluşturabilir. Sistem standart dosyaları zarar görmüş olabilir yüklediğin bir program v.s yüzünden. önce bir xp ya da vista ne kullanıyorsan kurtarma konsolunu dene, genelde işe yarar.

C@BİR
17-10-2008, 14:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
186 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

bu kadar adimi hp yaa.bir eğilmeyle gidiyor.ben 5 metre yükseklikten betona düşürdüm 5 yıldır çalışıyor hala.BIOS hatası veya hdd olabilir.bıosu default yap veya format atmayı dene.inşallah düzelir.diski komple biçimlendir.

greenwine
18-10-2008, 13:40   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Arkadaşlar Sorunu Yazan kişiyim.
  

İlgilenip tüm görüş ve öneri bildirenlere öncelikle teşekkür ederim.

  Sizin önerilerinizi okudum bende ilk basta format atmayı denedim ama bilirsinizki Hp(Xp Yazısı Öne Gelmeden Önce.Gerci Hiç Gelmiyor Ama) Baslarken sifre soruyor ben bu şifreyi yazdığımda ekrana direk Xp nin Siyah Baslatma Ekranı gelmesi gerekirken o hata geliyor dolayısı ile Format Cd sini taktığımızda o hata dan sonra gelmesi gerektiği için ve o hatadan sonra pc bir işlem yapamadığı için formatı atamıyorum...

  Pili kontrol ettim sorun yok. Fanda da problem yok. Ayrıca anakart chiplerinde yanık izi vz. de bulunmuyor.

    BIOS hatası olabilirmi bilmiyorum. Bunu nasıl giderebilirim bilgim de  yok..

Ayrıca ``BIOS HATASI`` nı detaylı birbiçimde anlatırsanız sevinirim.

Son Düzenleme: greenwine ~ 18 Ekim 2008 13:41