DNS araması başarısız olduğundan... Hatası

huseyinaksu95
11-08-2011, 00:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

İyi günler
Bir süredir internete girdiğimde 

DNS araması başarısız olduğundan www.facebook.com ana makinesindeki sunucu bulunamadı. DNS, web sitesinin adını İnternet adresine çeviren bir web hizmetidir. Bu hata çoğunlukla İnternet erişiminin olmamasından veya hatalı yapılandırılmış ağdan kaynaklanır. Yanıt vermeyen bir DNS sunucusu ya da Google Chrome uygulamasının ağa erişmesini önleyen bir güvenlik duvarı da bu hataya yol açabilir.
Bu web sayfası kullanılamıyorAşağıda bazı önerileri görebilirsiniz:

  • Bu web sayfasını daha sonra yeniden yükle.
  • İnternet bağlantınızı kontrol edin. Kullanıyor olabileceğiniz tüm yönlendirici, modem veya diğer ağ cihazlarını yeniden başlatın.
  • DNS ayarlarınızı kontrol edin. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız ağ yöneticinizle bağlantı kurun.
  • Şu adımları uygulayarak ağ tahminini devre dışı bırakmayı deneyin: İngiliz anahtarı menüsü > Seçenekler > Gelişmiş Seçenekler seçeneğine gidin ve "Sayfa yükleme performansını iyileştirmek için ağ eylemlerini tahmin et" öğesinin seçimini kaldırın. Bu işlem sorunu çözmezse, daha iyi bir performans için bu seçeneği tekrar belirtmenizi öneririz.
  • Google Chrome uygulamasını güvenlik duvarınızda veya virüsten koruma yazılımınızın ayarlarında izin verilen programlara ekleyin. Uygulama zaten izin verilen programlar arasındaysa izin verilen programlar listesinden silip tekrar eklemeyi deneyin.
  • Proxy sunucu kullanırsanız, proxy sunucunun çalışıyor olduğundan emin olmak için proxy ayarlarınızı kontrol edin veya ağ yöneticinizle bağlantı kurun. Proxy sunucu kullanmıyor olmanız gerektiğine inanıyorsanız, proxy ayarlarınızı düzenleyin:ingiliz anahtarı menüsü > Seçenekler > Gelişmiş Seçenekler > Proxy ayarlarını değiştir... > LAN Ayarlarıseçeneğine gidin ve "Yerel ağınız için proxy sunucu kullan" onay kutusunu seçin.

Hata 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Sunucunun DNS adresi çözümlenemiyor.

şeklinde bir hata alıyorum her zaman olmadığı için sorun değil ama aynı zamanda online oyunlara da giremez oldum. Oyunu açınca launcherda update yapıyor.Güzel bir şekilde oyuna da giriyor ama kullanıcı adı şifre yazıp giriş yapınca failed to connect server hatası veriyor her online oyunda.Hatada yazanları , antivirüsü kapatmayı, güvenlik duvarı ayarlarını denedim, dns kullanmayı denedim, dns önbelleğini felan tmizledim hatta bilgisayara format attım (sadece c yi formatladım d ye ellemedim ) ama sorun düzelmedi.
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
,

ekran kartı
11-08-2011, 00:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,414 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Bu aradalar bende de oluyor. Counter Strike oynayamıyorum. Ping yüksek geliyor. DNS olarak yıllardır OpenDNS kullanıyorum. Bir çözüm bulamadım.

huseyinaksu95
11-08-2011, 07:22   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

Dün gece modemi felan kapatıp yattıp bu sabah açınca sorun çözülmüştü :D Teşekkürler yinede

musener87
16-08-2012, 08:14   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Merhabalar,

Yukarıda belirtilen sorunu 1 ağustostan itibaren yaşıyorum ve çözemedim. Aynı iletiyi google chrome da bende görüyorum. Chrome un verdiği çözüm önerilerini uyguladım, internetteki diğer aynı sorunları yaşayanların dediklerini uyguladım ama bir türlü çözemedim. Zaten nette de tam olarak "çözdüm, sorun şurdadır" diyen birisi yok. İnternet sağlayıcı teknik servisini defalarca aradım. Sorunun hatta veya modemde olmadığını söylediler. Ardından format attım yine olmadı, son çare tek aklıma gelen donanımsal problem olduğu. Ethernet kartından kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

ozan598
13-07-2013, 23:07   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2013

Bunun çözümü arkadaşlar bu olayı yaşamaya başladığınız günün bir gün öncesine pc geri almak