Doğru mu? Yanlış mı?

expressboy
27-11-2016, 04:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

Merhaba arkadaşlar.

Bir firmada web tasarımcı olarak çalışıyorum ve firmadaki işim dışında freelancer sitesinden bir web tasarım işi aldım. Çalıştığım firmanın sahibi bunu öğrenmiş ve bana bir daha böyle bir şey yapma dedi.

Sizce benim mesai saati dışında kendime web sitesi yaptırmak isteyen müşteri bulup, ona web tasarım hizmeti vermem yanlış mı, yoksa firmanın buna karışmaya hakkı yok mudur?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

White-Fox
28-11-2016, 02:26   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Biri Bana bunu dese ayağa kalkar gülümser suratının ortasına bir tane çakardım herhalde :) Böyle bir hakkı varmı bilmiyorum olmamalı bu saçmalık değil daniskası.İş saati içinde uğraşamazsınız lakin iş saati dışında istediğinizi yaparsınız.

expressboy
28-11-2016, 03:57   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

Bende aynı düşünüyorum, sinirlerim bozuldu ama ne yapayım, başka firma bulana kadar artik katlanacağız.

doguu0
16-12-2016, 13:37   |  #4  
doguu0 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Selamlar;

Kullandığın ekipman çalıştığın firmaya ait değilse ve çalıştığın firmanın işlerini tam olarak yetiştirdiğine inanıyorsan hiç bir sorun yok.Ama bunlardan birinde eksik var ise bu senin ile vicdanın arasında.

Bir örnek vereyim bu bana çok şey öğretmişti paylaşmak istedim.

Almanya da bir şirket kurduk insanlar ben iki yıl kadar kaldım işi başında , insanlar iki yl boyunca işe geç kalmadı,otobüsü kaçırmadı,

ayda iki tane akrabası kaza geçirmedi veya ölmedi ,işten çıkarken herkes masasını toplayıp sandalyesini düzeltip çıktı.....

Sordum bunu nasıl yapıyorsunuz diye enteresan bir cevap verdiler, biz bunun eğitimini ilk okulda alıyoruz diye.Sonuç aldıkları parayı sonuna kadar hak ettiler.Zaten adamlar bu mantıkla dünya devi oldular.

Şu andaki iş yerimizde yada Türkiye de durum nasıl ? :)

iş 9 da başlar insanlar 9.5 10 gibi gelir kahvaltı eder biraz sosyal medya 1 saat iş sonra öğlen yemeği .... Akrabası bir yerini kırmışsa zaten gelmez hastaneye gitmek zorunda kalmıştır.

Şunun için anlattım sen bir işi doğru yapıyor ve iş yerinin hakkını veriyorsan ve orada başka işlerle uğraşmıyorsan sorun yok kardeşim.

expressboy
17-12-2016, 18:33   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

Selamlar.

Öncelikle düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Bugüne kadar benden aranan tüm işleri yerine getirdim ayrıca benim işim olmadığı halde müşterilerle iletişime ben geçtim ve firma sahibine asla "ben neden benim işim olmadığı şeylerle uğraşıyorum" demedim.

Ekipman konusuna gelince ofiste sadece ofis işlerini yürütüyorum, kendi işlerimi evde kendi bilgisayarımda hallediyorum.

Benim kendi düşüncem, mesai saatleri dışında ne müdür ne de başka kimse yaptığım işe karışamaz yönünde.

Çok sağolun. :)