Dokunmatiğin de ötesi

CHIP Online
01-08-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yazılım devi, geçtiğimiz günlerde yaptığı dev "dokunmatik yatırımı" ile ne planlıyor olabilir?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dokunmatigin-de-otesi_35084.html

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz ay çoklu dokunmatik teknolojisinin lideri olan Perceptive Pixel şirketini satın aldığını duyurmuştu. Ancak Microsoft, çoklu dokunmatik arayüzlerinin araştırılması, geliştirilip üretilmesi gibi işlere imza atan Perceptive Pixel'le neler yapacağını ve anlaşmaya dair detayları açıklamamıştı. Şu an için bilinen tek şey ise şirketin kurucusu Jeff Han'ın, Office bölümünün lideri pozisyonunda olacağı.


Microsoft Office bölümü genel müdürü Giovanni Mezgec de söz konusu birleşmeden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. "Perceptive Pixel'i (PPI) Office bölümümüzde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. PPI'nin yazılım ve donanım alanındaki uzmanlığının, bize önemli katkılar sağlayacağı görüşündeyim."


Perceptive Pixel'in uzmanlaştığı büyük dokunmatik ekranlar, birden fazla dokunuşu algılamasının yanı sıra; üzerinde sivri uçlu ve keçeli kalemle yapılan enlem/boylam, uzaklık, zaman/derinlik ve çeşitli koordinasyon hesaplamaları için kullanılabiliyor.


Perceptive Pixel'in dokunmatiğine dair detayları şirket şöyle açıklıyor: "PPI'nin dokunmatiği, ekran kalemi ve parmakla yapılan dokunuşları birbirinden ayırma özelliğine sahip. Bir yandan kalemle ekrana bir şeyler çizerken, diğer yandan elinizle ekranda yer alan simgeleri istediğiniz gibi oynatabilirsiniz. Bunların yanında söz konusu teknoloji avuç veya dirsek dokunuşlarını reddettiği için, ekran üzerinde iş yaparken el ve kol ağrısı çekme olasılığını da ortadan kaldırıyor."


Önümüzdeki günlerde Microsoft ve Perceptive Pixel ikilisinin ne gibi ileri teknoloji ürünlerine imza atacağını merakla bekliyoruz...

Tüm Konu: Dokunmatiğin de ötesi

Kaynak: www.chip.com.tr