Dokunmatik ekranlar kullanıcıya tepki verecek

CHIP Online
13-08-2014, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un üzerinde çalıştığı yeni dokunmatik ekranlar, bugünkülere hiç ama hiç benzemiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dok ... -verecek_48839.html

Resimlerle: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Microsoft, dokunmatik ekranlara yeni bir teknoloji kazandırmak için yoğun şekilde çalışıyor. Microsoft'un planlarına göre dokunmatik ekranların üzerinde parmağın hissedebileceği dokular oluşturmak mümkün olacak. Teknoloji insanlarının aslında uzun süredir "haptics" ismiyle üzerinde çalıştığı, hissedilebilen dokular üreten dokunmatik ekran teknolojisini geliştirmek isteyen Microsoft, bu teknoloji sayesinde aynı gerçek klavyelerde olduğu gibi, dokunmatik ekran klavyelerine de "click" hissinin verilebileceğini vurguluyorlar. Ayrıca aynı teknoloji ile bir dosyayı veya klasörü sürüklerken direnç hissi yaşanması gibi özellikler de mümkün olacak.


Microsoft, bu teknoloji sayesinde pek çok yeni özelliğine cep telefonlarına kazandırılabileceğini düşünüyor ve teknolojiyi kendi Windows Phone'larına adapte etmek için şimdiden çalışmalara başlamış durumda.


Ayrıca Fujitsu da aynı teknolojiyi kullanan bir tableti önümüzdeki yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla, yakında telefon ve tabletlerde, kullanıcıya fiziksel tepki veren, fotoğraflardaki cisimlerin dokusunu taklit edebilen yetenekli dokunmatik ekranlarla tanışmaya hazır olalım.

Tüm Konu: Dokunmatik ekranlar kullanıcıya tepki verecek

Resimlerle: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Kaynak: www.chip.com.tr