Donanım devi Abit'ten şok karar!

CHIP Online
24-12-2008, 13:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

1989'dan beri piyasada olan anakart üreticisi Abit'ten şok bir karar geldi. Peki şimdi ne olacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Dona ... ok-karar_10157.html

1989'dan beri anakart üreten ve uzun süre bu konuda en popüler üreticilerden biri olan Abit, 20. kuruluş yılını kutlayamayabilir. Abit'in kaderi şu anda sahibi olan ve yeniden yapılanmaya giden Universal Scientific Endustrial (USI) adlı firmanın ellerinde.

USI, masraf kesintileri planları dahilinde Abit'in yeni yılda ana kart üretmemesine karar verdi. Abit şimdilik üretmiş olduğu ana kartlar için destek vermeyi ve anakart dışında farklı üretimleri sürdürecek. Fakat Tayvanlı ünlü firmanın atar damarı sayılabilecek ana kartlar olmadan Abit'in ne kadar yaşayabileceği şu an için kesin değil.

Özellikle upgrade meraklıları arasında çok tutulan bir anakart markası olan Abit'in sorunlarının kaynağı aslında 2004 yılına uzanıyor. 4 yıl önce borsadaki hisselerinin hızla yükselişi Tayvan Borsası tarafından incelemeye alınmış ve o dönemde yapmış olduğu 4.1 milyar dolarlık satışın belgelerinin olmadığı ortaya çıkmıştı. Spekülasyon yaratarak hisse değerlerini artırmaktan cezalandırılan Abit'in borsada işlem gören hisselerinin değerleri de düşürülmüştü.

2006'da şirketin el değiştirmesinden sonra 2008 başında satışları ve prestiji yeniden düzelen Abit, bakalım bir kez daha yaşadığı krizi atlatabilecek mi?

Tüm konu: Donanım devi Abit'ten şok karar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Abit markalı ana kartların performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?

izmirlitaci
24-12-2008, 23:31   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

ben abit an8 v kullanıyom yaklasık 5 senedir bi sorunla karsılasmadım aksine okadr yüklendim halde ısınmıyo bile meret yeni işlemcide onu düşünüyodum ama sans yüzde yüz jappon parça daha ne olsun