donanım hızlandırma

zombi
25-09-2016, 00:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

arkadaşlar.
özellikle günümüzde fil izlemek artık nerde ise tamamen pc ye bağımlı hale geldiği ve bu da blu ray, fhd tip çözünürlüklerin bile az görüldüğü için aynı anda film izleme işleminin yanında nette gezinmek istememiz de doğal.
bunun için video işlemini iedn ekran kartına yönlendirmek için kullanılan donanım hızlandırma için en çok kullanılan yöntem dxva.
ancak biraz sıkıntılı bir durum. çünkü uygun kodek bulması zor. ve üstüne nette yazanları yaparsak da hiçbir işe yaramıyor.
ya siyah ekranlar. ya kare kare görüntüler. ya daha çok kasılmalar. en önemlisi dxva ya bir türlü geçmez kodek. en çok kullanılan zaten pc home sinema ve power dvd.
bunlar iyi ama alıştığı media player de bu işlemi yapmak isteyen benim gibiler ne yapacak dersek. bunun için en kolay çözümü ffdshow olarak gördüm.
ancak ffdshowu klite kodek pak ile indirirseniz gene iş görmüyor.
tek başına indirebilirsiniz.

//i.imgur.com/sl0MXU3.jpg

umrım resim yüklenmiştir :D

burdan dxva fonksiyonunu muhakkak seçin yoksa düz ffdshow kodeğini indiriyor.

buradan da

//i.imgur.com/ysICPm3.jpg

burdan sonrsı basit. istersenz uygulama sonunda ayar yaparsınız ister dümdüz kullanırsınız. sonrasında da istedpiniz media playerin ayarlarından ffdshow dxva kodeğinikurun. işlemciye çok az bir fazla yük bindiriyor gördüğüm kadarı ile ama karelenme siyah ekran ya da abuk subuk ayar ile uğraşmıyorsunuz

Son Düzenleme: zombi ~ 25 Eylül 2016 00:33 Neden: