Donanımlarınızı Güvenle Kaldırın (Prg Tanıtımı)

soulmy
20-12-2009, 17:44   |  #1  
soulmy avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,939 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Flash diskler bildiğiniz gibi tak kullan prensibine göre çalışır. İstediğiniz zaman takar, istediğiniz zaman çıkarırsınız. Eğer çıkardığınız zaman flash diski kullanan bir program varsa bazı dosyaların yazılmasına veya en kötü ihtimalle flash diskin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle “Donanımı Güvenle Kaldır” dedikten sonra çıkarmak en sağlıklısı.
Ancak Windows’un bu özelliği bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Çünkü flash diski kullanan bir program olduğunda karşımıza “Bu aygıt şu anda kullanılıyor. Aygıtı kullanıyor olabilecek programları ve pencereleri kapatın, sonra yeniden deneyin.” uyarısı çıkıyor. İyi de hangi programın kullandığını Windows bize söylemiyor ve biz de çileden çıkıyoruz. İşte tam bu noktada “USB Safely Remove” bizim yardımımıza koşuyor. Bu program Windows’un “Donanımı Güvenle Kaldır” simgesi yerine kendi simgesini yerleştiriyor ve donanım kaldırırken bize hangi programın flash diski kullandığını söylüyor. Eğer vaktiniz varsa biraz bekleyip, “Tekrar durdur” diyerek çıkarmayı deneyebilirsiniz. Fakat bir türlü program kullanmaya devam ediyor veya sizin acele bir işiniz varsa, işte o zaman programı kapatmayı tercih edebilirsiniz. Tabi bu durumda veri kaybını da göz önünde bulundurmalısınız. Her iki durumda da flash disk bozulmadan kaldırılacaktır.
Türkçe olduğu için kurulumdan ve kullanımdan bahsetmiyorum. Zaten herkesin kullanabileceği derecede kolay kullanımı var.
Programın başka özellikleri de var:
- Tek tıklamayla tüm usb aygıtları kaldırabiliyorsunuz.
- Bilgisayarınızda kart okuyucu varsa “Bilgisayarım”da tam 4 tane sürücü görünecektir. Tabi bu da görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Bu program sayesinde kullanımda olmayan sürücüleri gizleyebiliyorsunuz.
- Türkçe dil desteği mevcut. Türkçe kullanmak için yeşil simgeye sağ tıklayıp “Options”a tıklayın. “Language” yazan yerden “Türkçe”yi seçin ve “Tamam”a tıklayın. Programı kapatıp yeniden açın.
Maalesef bu şirin yazılım ücretli. 30 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz. 30 gün bittikten sonra da kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ama sürekli can sıkan aktivasyon penceresi çıkıyor. Ancak 30 sn sonra bu pencereyi kapatabiliyorsunuz.
Aktivasyon şifresini hiç boşuna aramayın. Hiçbir yerde yok.