Doom'un yaratıcısı VR sistemler üretecek

CHIP Online
11-08-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyun dünyasının efsane ismi, oyunları yeni bir boyuta taşımak için kolları sıvadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/doo ... uretecek_41967.html

Resimlerle: Efsane oyunlar

Video oyunları için sanal gerçeklik gözlükleri üreten Oculus Rift firmasının kuruclarından biri geçtiğimiz aylarda, polisten kaçan bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.


Umut vaadeden bir ürün olarak oyun dünyasının ilgisini çeken Oculus Rift gözlükleri, yasını atlattıktan sonra ürünü geliştirmek için kollarını sıvadı. Dünyanın en önemli oyun geliştiricilerinden biri olan John Carmack ürünü geliştirecek mühendislik ekibinin başına geçti.


John Carmack, Doom'u geliştiren efsanevi oyun yapımcısı olarak tanınıyor ve video oyun endüstrisinin gelişiminde çok önemli bir isim olarak saygı görüyor. Carmack, yeni görevi hakkında basına yaptığı açıklamada, "sanal gerçeklik gözlüklerinin yakın gelecekte çok önemli bir oyun donanımı olacağına inanıyorum," ifadelerini kullandı.


Teknolojinin henüz yeni olduğunu, pek çok sorunla karşılaşacaklarını bildiğini ancak bu sorunları çözmek üzere iş başı yaptığını vurgulayan Carmack, Kickstarter.com üzerinden 2,4 milyon dolar destek alan Oculus Rift'i desteklemek için Doom'un gözlükla uyumlu bir versiyonunu yayınlamıştı. Başından beri bu gözlüğe büyük önem veren Carmack'in gözlüğün geliştirilmesinde görev alması çok şaşırtıcı olmadı.


Carmack, sanal gözlük konusunda en büyük problemin, mouse, klavye ve konsol kontrolcüsüne alışan insanların gözlük arayüzüne hemen adapte olamamasını olduğunu vurguladı. Ayrıca bazı kullanıcıların gözlükle oyun oynadıktan sonra, deniz tutması gibi belirtiler gösterdiğini de hatırlattı.

Tüm Konu: Doom'un yaratıcısı VR sistemler üretecek

Resimlerle: Efsane oyunlar

Kaynak: www.chip.com.tr