Dördüncü temel devre elemanı ispatlandı

CHIP Online
05-05-2008, 18:56   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HP, daha önce sadece teorik olarak bilinen 4. temel devre elemanı Memristor'u kanıtladılar.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Dord ... spatlandi_6727.html

Hp'nin araştırma merkezindeki araştırmacılar daha önce sadece teoride olarak bilinen Memristorun varlığını kanıtlamayı başardılar.

Direnç, kondansatör ve bobinle birlikte 4. temel devre elemanı olacak olan Momristor, elektornik dünyasında daha önce diğer üç bileşenin yapamıyacağı görevleri üstlenecek.

Bu gelişmelerden bilgisayarlar fazlasıyla etkilenecek. Artık bilgisayarlar için başlangıç prosedürüne gerek kalmayacak ve bu sayede bilgisayarlar direk kullanıma hazır hale gelecek.

R. Stanley Williams liderliğindeki HP Information and Quantum Systems Lab araştırmalarını Nature bilim dergisi yayınladı veb u gelişmeler sayesinde günümüzde kullanılan RAM'lerin yerine Momristor kullanan bellekler alacak. Bilindiği üzere kullanılmakta olan RAM'ler elektrik kesildiğinde üzerindeki veriyi tutamıyorlar ve "Boot-Up" diye tabir edilen her açılışta tekrar sabitdiskten veri okumalarını gerektiren bir sistem uygulanıyor.

Memristor kullanan bellekler sayesinde artık Boot-Up işlemi ortadan kalkıyor ve bilgisayarlar çok daha hızlı açılabiliyor.

Nano elektrikte gelişmeler sayesinde kullandığımız elektronik cihazlar hızla değişmeye devam ediyor. İlgilenenler Nature dersindeki yazıyı buradan okuyabilirler.

Tüm konu: Dördüncü temel devre elemanı ispatlandı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce memristorler hayatımıza ne kadar etki edecek?

şahi
05-05-2008, 20:06   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

herhalde ileride artık bugünkü kullnadığımız sabit disklerin yerini bu çeşit ramlar alacak.tabi fiyatıda uygun olursa...

yldrm
05-05-2008, 23:24   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Ram fiyatlarının iyice düşmesi üretici firmaların bunu bizden çok çok daha önce öğrendini hissettiryor. Teknokloji bunu istiyor. Vista kullanımı yaygınlaştıkca donanım ihtiyacıda misli misli artacak. Ve hangimiz birkaç saniyede açılacak bi pc istemiz. Vista da olsa XP de olsa Linux de olsa... Sanki 24 saat açıkmış gibi pc ye anında erişmek güzel bişey.. Notebook  kullanırken Hibernate modunun ne kadar güzel bişey olduğunu gördüm. Tüm cihazlar o modda .. Güzel olur bence.
Fiyat  olarak da  şu anki rakamlara ulaşması birazzaman alır belki ama bir sezon sonra herkesin ulaşabileceği makul rakamlara gelir bence.