Dosya okuma yazma sayısını artırıp PC hızlandırın

Can Pehlivan
12-12-2020, 11:58   |  #1  
Can Pehlivan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2020

Hemen adımlara geçelim. Başlamadan belirteyim yeterli belleğiniz yoksa bu işlemden vazgeçin.


1.ADIM

Görev çubuğundaki arama simgesine tıklayıp arama kutucuğuna cmd yazın ve çıkan sonuçlarda Komut İstemi'ne sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Veya Başlat > Windows Sistemi > Komut İstemi'ne sağ tık yapıp Diğer>Yönetici olarak çalıştır'ı seçin. Yetki istenirse izin verin.

2. ADIM

İlk yazacağımız komut Fsutil behavior query memoryusage. Yazıp Enter'a basın. Ardından

Fsutil behavior set memoryusage 2 yazıp Enter'a basın. Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.


Gelelim yaptığımız işlemleri açıklamaya...


Windows NT tabanlı sistemlerdeki dosya işlemleri, sınırlı bir kernel arabellek (kernel buffer) havuzundan yararlanır. Bu, Windows'taki dosya işlemlerini yavaşlatabilir ve hatta arabellek havuzu çok dolarsa durdurabilir. Bu durumda yeni bir dosya işlemi kabul edilmez.


Arabelleklerin bellek kullanımı, yönetici modunda çalıştırılan bir komut isteminden veya Windows Kayıt Defteri'nden artırılabilir.


Bu işlem, birçok dosya işleminin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken durumları hızlandırır, artan sayıda okuma-yazma işlemi ile her durumda yararlıdır.


Ayarın değiştirilmesi, arabelleklerin sayfalı (paged) ve sayfalı olmayan (non-paged) bellek kullanımını artıracaktır, ama bu da yaptığımız bu ince ayarın yalnızca bilgisayarda yeterli yedek sistem belleği varsa kullanılması gerektiğini gösterir.

Son Düzenleme: Can Pehlivan ~ 06 Ocak 2021 22:06 Neden: