DPC_WATCHDOG_VIOLATION Hatasıyla Beraber Donma

Oğuz West
26-05-2019, 09:37   |  #1  
Oğuz West avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2019

Öncelikle merhabalar iyi forumlar, bilgisayarlar konusunda çok bilgim yok. Size direkt olayı anlatayım. Geçen yıl HDD'de bir sıkıntı oldu, Windows başlayamıyordu ben de sorunu bir servise onaylatıp SSD aldım ve taktım. Daha sonra sa ekstra bir HDD için para biriktirdim ama hala alamadım. Her neyse gel zaman git zaman ekranda yatay ve kesikli çizgiler oluşmaya başladı. Aynı zamanda da ekran kayıyor gibiydi. Ss alıp printe kopyalayınca da o kaymayı görebiliyordunuz. Mesela imleç o an ekranın yukarısında ama kayma söz konusu olunca hem altta hem üstte imleç gözüküyordu. Buna pek aldırış etmedim belki laptop çerçevesindendir dedim ki zaten kamerayı açınca da yeşil falan gösteriyordu etrafı. Sanırım alttan ışık aldığı için, çünkü bastırınca biraz düzeliyordu ama o kesik beyaz çizgiler ve kaymalar asla geçmedi. Bilgisayarı böyle birkaç ay kullandım ve bir gün Steam üzerinden çok basit, küçük boyutlu bir oyun indirdim. Açmaya çalıştığımda "AMD ekran kartı çalışmayı durdurdu ve bu durumdan kurtuldu." tarzı bir hata aldım. Oyunu oynamak istiyordum ve sorunu internete yazdım, denilen her şeyi denedim ve her olmayan ayardan sonra o ayarları geri aldım ama bilgisayar gittikçe kötüye gitti. En sonunda sadece beyaz bir imleç ve o imleci hareket ettiremediğim, simsiyah bir donmuş ekranla baş başa kaldım. Format attım, güncelleme yaptım olmadı. Hatta ekran kartı 7600M ama AMD sitesinde bu karta dair güncelleme de yoktu, ben de ona en yakın olan 2 karttaki güncellemeleri sırayla denedim, yine olmadı. 10 dakika kadar işlem yaptıktan sonra ekran birden donuyor, sonra tekrar hareket ediyor ve birkaç dakika sonra, bu sefer tamamen siyah donuk ekran+beyaz bir imleç kalıyor, en sonunda da mavi ekranda "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" hatası veriyor. Sorun ekran kartında veya CPU'da diye tahmin ettim ama inanın çok bir bilgim yok. Lütfen yardım edin maddi durumumuz çok iyi değil zaten, oyunları da çok seviyorum en büyük hobim diyebilirim. Final haftasında bunca sıkıntının içinde bir de bu çıktı. Bunun çözümünü bulursak derslerime daha fazla odaklanabilirim :( Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.

Sistem Bilgilerim
  • Samsung 2015 model bir laptop işte...
  • Windows 10 Pro 64-bit
  • Intel i7
  • AMD Radeon HD7600M
  • Microsoft Edge
  • - Kullanmıyorum -
  • 4096 MB
  • Android 6.0 (Marshmallow)
  • - Tabletim yok -
  • Avea
klyglsn
26-05-2019, 13:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 90
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

senin üstesinden gelebileceğin bir durumu yok servise göndereceksin sen sıfır olarakmı almıştın senden önce kullanan varmıydı o lattop fiziksel bir sıkıntı geçirmiş yada içi daha önceden açılmış ama doğru toplanmamış  kendi servisine gönder

Oğuz West
27-05-2019, 09:30   |  #3  
Oğuz West avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2019

Hocam cevap verdiğiniz için sağ olun. Ekran kartında bir sıkıntı olduğunu daha önceden de biliyordum çünkü oyunları açarken çalışmayı durduruyordu sürekli. Teste tabi tuttuğumda hatalı ekran kartı uyarısı aldım. Bunun üzerinden Aygıt Yöneticisi-->Ekran Kartları-->AMD-->Devre Dışı Bırak yolunu izledim. Intel ekran kartımı da, yine aynı yerden, üzerine sağ tıklayarak Özellikler sekmesinden manuel olarak güncelledim. Siyah olan arka plan bir anda geri geldi. Hala kaymalar mevcut ama o aylardan beri var. Demek ki cidden çerçeveden kaynaklı. Neyse daha sonra bir oyun indirip denedim ve hiç sıkıntı yaşamadan 5 6 saat oynadım. Anlayacağınız çok basit bir işlemle  bilgisayara tekrar kavuştum. Kısacası Intel'i hatalı güncelleyip Amd'yi de pert etmişim. Sorun çözüldü.