DRAM teknolojisinde "küçük" dev adım!

CHIP Online
10-02-2009, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni bir teknik ile hem enerji tüketimi azalıyor, hem de daha ucuz belleklerin yolu açılıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/DRAM ... dev-adim_10840.html

Teknolojiyi sadece üretmek değil, üretilmiş olan teknolojiyi geliştirmek de pek çok firmanın başlıca hedefleri arasında yer alıyor. Daha hızlı ve daha sağlıklı bir yapıya sahip olan DRAM bellek teknolojisinin üretilmiş olması kullanıcıların için pek çok açıdan son derece faydalı oldu. Daha hızlı veri erişimi ve daha dayanıklı bellek yapısına sahip olan DRAM ile ilgili olarak büyük üreticilerden iyi bir haber geldi; teknolojinin geliştirilmesiyle artık DRAM daha ucuza üretilip, satılabilecek.

Aralarında Elpida, Qimonda ve Samsung gibi önemli DRAM üreticilerinin bulunduğu bazı firmaların bir süredir 50nm'lik DRAM'lerin kapasitesini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyorlardı. Mutlu sona ilk ulaşan ilk firma ise Samsung olmuştu.

Samsung şimdi de 40nm'lik DRAM üretmeyi başararak bellek fiyatlarını aşağıya çekmenin yolunu bulmuş oldu. DRAM'lerin 40nm'ye inmesi, aynı fiziksel alana daha çok silikon levha sığması anlamına geliyor. Samsung bu sayede hem %30'a varan enerji tasarrufu sağlanacağını, hem de çok daha ucuza üretim yapabileceğini öngörüyor.

Tüm konu: DRAM teknolojisinde "küçük" dev adım!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce yeni geliştirilen teknolojilerin, son kullanıcıya ulaşması ne kadar sürüyor?

Fattur
10-02-2009, 21:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Baya bi buluyor...