Driver Sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Lostprophet
05-02-2004, 18:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Eski bilgisayarım Compaq 7589,sistem şu;

PIII 550(onboard)
256 MB Ram
14 GB harddisk
ve onboard 4 mb intel ekran kartı
Windows 98 SE

AGP slotu bulunmadiğindan PCI bir Inno3D Tornado nvidia TNT2 M64 PCI ekran kartı aldım.Kartı taktım ve içinden çikan cd den win9x sürümünü yükledim.Yeniden başlattığında kartta bir sorun olduğunu sürücünün yanlış yüklendiğini,yüklenmediğini veya kartın bulunmadığını söylüyor.Bazen de sürücüyü yüklüyorum aygıt yoneticisinde aygıt çalışıyor demesine rağmen en fazla 16 renk ve 640 a 480 çözünürlükte çalışıyor.
Lütfen YARDIM EDİN!!Soru!

hasanyasin
05-02-2004, 19:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sürücüyü düzgün yükleyemiyorsun. Bir şekilde işletim sisteminle ekran kartını tanıştırman gerekiyor. Bunun için bir çay partisi iyi olur sanırım... Gülümseme

Gelelim bu çay partisi için tavsiyelerimize,
1.Partide sorun çıkaracak kişileri devreden çıkarmamız gerekiyor. Bunun için muhtarlığa başvuracağız. Bilgisayar açılırken Hit .... to ... Setup gibi bir yazı yazar. Bu "hit" kelimesi var mıydı, yoksa press miydi hatırlamıyorum; ama şunu söyleyeyim, hit yazıyorsa bile sen ona bakma, kibarca basman yeterli söylenen tuşa. Sonra muhtarlığa giriyoruz bir anda. Muhtarımız da BIOS ve uzun yıllardır koltuğunu koruyor...
BIOS'a bu bizim önceki onboard 4mb ekran kartını partide istemediğimizi, sorun çıkarıp arbedeye sebep olduğunu söylüyor ve her BIOS'un kendine özgü talep kabul tarzına riayet ederek, bu ekran kartını disable etmesini rica ediyoruz.

2.Tekrar başlıyor sistem ve şimdi güzel driver'ımızı ikram ederek ekran kartı ve işletim sistemi arasındaki soğukluğu giderebiliriz sanırım. Eğer driver'ımızın taze olmasına özen gösteriyorsanız, aşağıdaki adresten tazesini alabilirsiniz:


Umarım tanışıp kaynaşırlar... Gülümseme

CYRUS THE VIRUS
05-02-2004, 19:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
209 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Hit"Göz kırpma Bu arada belki zor gelecek ama, tamamen yeni bir grafik kartı takıyorsun. En güzeli format atıp temiz bir windows'la beraber kullanman. Ben yeni donanım eklediğimde her zaman bu şekilde yaparım. Üstelik elimde driver ve hatta directX temizleyecek yardımcı programlar olmasına rağmen.