Dropshipping Nasıl Yapılır?

Güller Ülkesi
26-06-2018, 06:40   |  #1  
Güller Ülkesi avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2018

Günden güne gelişen teknoloji ve internet kullanımı, insanlara farklı iş alanları da açmaktadır. İnternetin gelişmesi ile ortaya çıkan e-ticaret sisteminin yanında son zamanlarda gelişen bir sistem de dropshipping sistemidir. Özellikle yurt dışında birçok kişi tarafından alternatif gelir kaynağı olarak görülen bu kazanç kapısı sayesinde para kazanmak isteniyorsa, öncelikle dropshipping nedir sorusunun cevabı iyice öğrenilmelidir.

Dropshipping Nedir?

Kısaca özetlemek gerekirse dropshipping, herhangi bir ürünü kendiniz depolamaksızın bir e-ticaret mağazasından kendiniz de aracılık yaptığınız için para kazanarak ürüne ihtiyacı olan kişiye ulaştırmaktır. Yani bu sistemde siz aracı olduğunuz için ve müşteri ürünü sizin vasıtanızla tanıdığı için ürün sizin deponuzda yer almasa da ücret kazanacaksınız.

Dropshipping yapanlar, ne gibi avantajlara sahip olmaktadır?


  • Ürünü depolama durumu olmadığından ürünün bozulması veya elde kalması gibi bir sıkıntı olmamaktadır.
  • Satılan ürünün paketlenmesi, kargolanması vb. her türlü iş asıl satıcı firma tarafından yapıldığından siz bu işlerle de uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Satıcı ile alıcı arasında aracı olarak yorulmadan para kazanma sistemi olan dropshipping yapmak istiyorum diyenlerdenseniz, yukarıdaki kolaylıklar dışında satılan ürünlerin tarafınızdan yeteri kadar tanınmaması, ana yüklenici firmanın stok sorunu olduğunda sizin de bundan etkilenme durumunuz gibi olumsuz tarafları da bulunmaktadır.

Genel anlamda herhangi bir şirket kurmaksızın, sadece kendinize ait blog, internet sitesi ya da sosyal sayfalarınızda satışını yapmak istediğiniz ürünlerin tanıtımını yapmak ve bu ürünleri elinizde olmasa da aracılık yöntemiyle satarak para kazanmak işi olan dropshipping yöntemi ile para kazanmak istiyorsanız öncelikle dropshipping nedir hakkında yeteri kadar bilgi edinmelisiniz. Bu konuda uzman olan kolaydropshipping.com gibi internet sitelerinden dropshipping firmaları hakkında bilgi edinebilir ve dropshipping eğitimi alabilirsiniz.

Gerekli eğitimler alındıktan sonra önce işi öğrenmek adına herhangi bir şirket kurmaksızın ve alacağınız ödemelerin yöntemleri ile uğraşmanıza gerek kalmadan satış işine başlamak isterseniz yine kolaydropshipping.com sitesinden yararlanabilirsiniz. Yurt dışından hesap açmak ve şirket kurmak maliyetlerinden kurtularak, kazanılan paraların hesabınıza transferi gibi konularda yardım sağlamakta olan siteden ayrıca dropshipping  hakkında her türlü bilgiyi de edinebilirsiniz.