DuckDuckGo, yeni tasarımıyla geliyor!

CHIP Online
08-05-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kullanıcısını takip etmeyen arama motoru DuckDuckGo, yenilenen tasarımıyla Google'a meydan okuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/duc ... -geliyor_47014.html

Resimlerle: Sıkıntınızı geçirecek 4 arama motoru!

Google, arama motoru konusunda liderliği kimseye bırakmıyor olabilir ama lider konumundan yararlanarak kullanıcılarının tüm özel verilerini kayıt altına alarak, her hareketlerini takip ediyor olması dünyada büyük tepkiye neden oluyor. Google üzerinde bir otomobil markasını arattıktan birkaç saniye sonra sosyal medyada karşınıza o otomobil markasının reklamları çıkabiliyor, Google üzerinde bir arama yaptığınızda, kısa süre sonra gezdiğiniz bütün web sayfalarında o aramanızla ilintili reklamlar görünmeye başlıyor. Google, Web'de attığınız her adımda sizi dikkatle izliyor ve kayıtlarınızı tutuyor.


DuckDuckGo arama motoru ise, kullanıcılarını takip etmeyeceği sözü ile uzunca bir zamandır farklılaşmaya çalışıyordu. Özellikle ABD'de yaşanan NSA skandalı sonrasında giderek daha fazla kullanıcıyı kendine çeken DuckDuckGo, çektiği bu ilgiyi kaybetmemek için modernleştirilmiş bir arayüzün hazırlıklarını yapıyor. Buraya tıklayarak ön izlemesine ulaşabileceğiniz yeni tasarımda kullanıcılar, görsellerden, videolara, navigasyon bilgilerine kadar kadar pek çok içeriğe kolayca ulaşabiliyor.


DuckDuckGo'da, Google veya Bing'te bulamayacağımız hiçbir şey yok ancak DuckDuckGo, kullanıcılarını takip etmeyeceği sözünü veriyor ve kullanıcılarının arama ve gezinti bilgilerini, üçüncü parti şirketlere vermiyor; reklam amacıyla kullanmıyor. Bir süredir, eski görünümlü ve kullanışsız bir arayüzle hizmet veren DuckDuckGo, yeni arayüzüyle bu sefer Google'a ve Bing'e gerçekten rakip olabilecek mi? Birlikte göreceğiz...

Tüm Konu: DuckDuckGo, yeni tasarımıyla geliyor!

Resimlerle: Sıkıntınızı geçirecek 4 arama motoru!

Kaynak: www.chip.com.tr