DUDU - Dünya ile Türkçe konuşun

OnePartizan
21-07-2010, 20:42   |  #1  
OnePartizan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

<!-- /* Font Definitions */ @font-face        {font-family:Calibri;        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;        mso-font-charset:162;        mso-generic-font-family:swiss;        mso-font-pitch:variable;        mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal        {mso-style-parent:"";        margin-top:0cm;        margin-right:0cm;        margin-bottom:10.0pt;        margin-left:0cm;        line-height:115%;        mso-pagination:widow-orphan;        font-size:11.0pt;        font-family:Calibri;        mso-fareast-font-family:"Times New Roman";        mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}a:link, span.MsoHyperlink        {font-family:"Times New Roman";        mso-bidi-font-family:"Times New Roman";        color:blue;        text-decoration:underline;        text-underline:single;}a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed        {color:purple;        text-decoration:underline;        text-underline:single;}@page Section1        {size:612.0pt 792.0pt;        margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;        mso-header-margin:35.4pt;        mso-footer-margin:35.4pt;        mso-paper-source:0;}div.Section1        {page:Section1;}-->DUDU Nedir?


www.godudu.com
Dudu, dünya uygarlıklarıarasındaki dil bariyerlerini kaldıran sosyalleşme ağıdır.Dudu, üyelerine, kendiana dillerinde iletişim kurma, dünyadaki insanlarla hayatlarını paylaşmayeteneği
sağlar. Dudunun fotoğraf, resimpaylaşımı, sosyalleşme, kültürler arasındaki farkları öğrenme ve dünyakiolayları paylaşma dahil daha başka birçok uygulama vardır. Site kullanıcılaraücretsiz olup in
ternet bağlanıtısı olan herkes Dudu’ya üye olabilir ve güvenli birortamda diğer Dudu kullanıcılarıyla iletişime geçebilir.

Dudu, ismini Mesneviye (1)ve şarkılara konu olan Türkçe’de ‘‘Güzel Konuşan Papağan’’dan alır.
[/URL]


Kuruluşu
Dudu 2009yılında imkansıza karşı meydan okuma tutkusu olan, genç ve yetenekli küçük birmühendis grubu tarafından hayata geçirildi. Düşüncenin temelinde olan şey,bütün dil bariyerlerini ortadan kaldıracak sosyalleşme sitesi kurmak fakat bunuyaparkende kullanıcıların lokal kültürel motiflerini koruyup, kendilerinş anadillerinde ifade etmek. Hedef, hem genel, hemde lokal olarak
insanların hayatlarını paylaşmaya,kendilerine ve işlerine dikkat toplamaya imkan sağlamaktır.

[URL=http://img717.imageshack.us/i/34477642.png/]


Amaç
Bariyersiz İletişim: İnternet kullanıcılarının en büyük handikablarından biri olan dilbariyerlerini ortadan kaldırmayı kendine amaç edinen Dudu, böylece her ırktan,her dilden, her yaştan ve her sosyal sınıftan insanları,güvenilir bir ortamdabir araya getirerek kendi ana dillerinde birbirleriyle iletişim kurmalarınısağlamayı hedefleyen ilk sosyal ağdır.
Sınırsız ve süresiz iletişim: Mevcut sosyalleşme siteleri dil bariyerleri yüzünden asılfonksiyonunu yerine getirememektedir ve bu siteler sosyalleşmeyi kullanıcınınkendi dilini bilen kişilerle sınırlandırmışlardır. Fakat
bu durum Dudu’da söz konusu değildir. Dudusistemini kişinin sosyal çevresini durmadan genişletme eğilimi üzerine kurmayıamaç edinmişdir.


Dudu kullanıcılarına sunulan diğer birayrıcalıkda, zahmetli bir süreçten sonra oluşturduğunuz sosyal çevrenizle olaniletişiminiz , belli bir süre sonra
dilyetersizliğinden dolayı, yavaşlama veya durma noktasına gelmek. Tam tersi Dudukullanıcıları sosyalleşme noktasında sürekli aktif kalacakdır. Bunuyanısıra
veri bankasındaki cümleler %90doğru olduğu için iletişim esnasında yanlış anlaşılmalarda minimum haleindirmeyi hedeflemişdir..

[/URL]


Site Özellikleri
Dudunun kullanıcılarına sunduduğu en önemli uygulama, anlıkmesajlaşmalarda başkasıyla konuşurken tamamen kendi anadilinde konuşma imkanısağlaması.%99 doğru tercüme yapabilmek için Yapay Zekanın birkaç yönünükullanan eşsiz bir algoritma yarattık. Öyleki, insanlar konuşurken karşıtarafın başka bir dilde konuşduğunun farkında bile olmayacaklar.


Dudu anasayfası, kullanıcıların sitede yapılan faaliyetleri zorlukçekmeden takib edebilecek ve bu faaliyetlere katılabilecek şekildetasarlanmışdır.
Sitedekifaaliyetlerinizi arkadaşlarınızla paylaşabilir, onların onların paylaştıklarıvideo, resim gibi konulara yorum yapabilirsiniz. Aynı sayfada bulunan butonlararacılığıyla sitedeki, Dünyam, Ben,Arkadaşlarım,Mesaj Kutusu, Gezegenim,Tercümelerim, Smart Chat, Dudu Öyküleri , Videolar ve Topluluklara rahatlıklaulaşabilirsiniz.

Smart Chat:
Smart chatda,kullanıcı mesajını yazmaya başladığında, daha önceden %99 doğru olarak konuşmaarkadaşının diline tercüme edilmiş olan veri bankasındaki cümleler ,ekrandabelirir ve kullanıcıya sadece bu cümleyi seçip arkadaşına göndermek kalır.Busistem [url=http://www.godudu.com/]www.godudu.com
kullanıcılarınıdil bilmek gibi büyük bir dertten kurtardığı gibi , cümleyi komple yazmazahmetindende kurtarır.
[URL=http://img827.imageshack.us/i/36604161.png/][/URL]


Dünyam: Bu sayfada kullanıcılar videolarını, resimlerini ve ne yaprıklarınıyazarak arkadaşlarıyla paylaşabilirler ve onların açtıkları konulara yorumlaryazabilirler.
Ben: Ben sayfası tamamen kullanıcılara özeldir. Burada kullanıcılarkişisel bilgilerini, albümlerini, videolarını sürekli güncelleyebilir veistedikleri zaman değişiklik yapabilirler.
Arkadaşlarım: Arkadaşlarım sayfası, tüm arkadaşlarınızın listesini, online olanarkadaşlarınızı ,o gün üye olan ve sizi en son ekleyen arkadaşlarınızı görmeyisağlar.
Yabancı dilseçeneği : Dudu ilkdefa
İngilizce ara yüzle yayın hayatına başladıdaha sonra,Türkçe,Rusça,Arap dillernde ara yüzler eklendi.

OnePartizan
21-07-2010, 20:43   |  #2  
OnePartizan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Yorum yapan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.