Dünya devi futbol takımlarının hack vukuatı

CHIP Online
20-05-2010, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın en büyük futbol takımlarından biri, diğer bir dev takımı nasıl hack'ledi? Cevap içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/duny ... -vukuati_20138.html

Resimlerle: Futbolun "güneşli" mabedi!

Dünyanın en popüler sporu kabul edilen futbol artık sadece yeşil sahalarda oynanmıyor. Takımlar ezeli rakiplerini maçlarda geride bıraktıktan sonra, sıra taraftarlara geliyor. Eskiden sadece karşı tarafa sataşan tezahüratlarla yetinen taraftarlar ise artık teknolojiyi de kullanarak daha farklı zaferler peşindeler.

Bunun son örneği ise İngiltere'de yaşandı. Ligi ezeli rakibi Manchester United'ın 1 puan önünde bitirerek şampiyonluğa ulaşan ve Lig Kupası'nı da kazanmış olan Chelsea'li taraftarlar geçtiğimiz günlerde Manchester United'ın telefon sistemini hack ettiler. Sistemdeki normal karşılama mesajını, kendi sesleriyle kaydettikleri "We are the Champions" şarkısıyla değiştiren Chelsea'liler sahadan sonra teknoloji de rakiplerine gol atmayı başardılar.

Yapılan inceleme sonucunda bu saldırının çok gelişmiş yöntemlerle gerçekleştirilmediği ve muhtemelen Manchester United kulübünün servis aldığı telekomünikasyon firmasında çalışan birilerinin mesajı değiştirdiği iddiası ortaya atıldı. Ama işin arkasında nelerin olduğu henüz kesin olarak açıklığa kavuşmadı.

Tüm konu: Dünya devi futbol takımlarının hack vukuatı

İzleyin: Çoook komik futbollll

Resimlerle: Futbolun "güneşli" mabedi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Türkiye'de de bu teknolojik taraftar şakasının benzerlerini görebilir miyiz?