Dünya Kupası'na izlerken oyuna gelmeyin!

CHIP Online
19-06-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Siber suçlular Dünya Kupası'nı da kullanıyor! Bu yöntemlere dikkat edin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dun ... gelmeyin_47804.html

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Trend Micro, futbolseverleri siber tehlikelerden korumak için alarma geçti. Heyecanla takip edilen FIFA 2014 Dünya Kupası'yla beraber siber suçluları yakın takibe alan Trend Micro, insanların futbol heyecanı ve hevesinin kötüye kullanılmasını engellemek için önlemler alıyor. Dünya Kupası izleyicileri Trend Micro'nun Türkçe yayınladığı "Önemli Spor Etkinliklerine Yönelik Trend Micro Güvenlik Kılavuzu" sitesi ile etkinlik boyunca karşılaşabilecekleri bütün çevrim içi tehditlerle ilgili bilgi edinebilecekler.


Bu yönteme dikkat!


Trend Micro, siber korsanların özellikle organizasyonu yerinden takip etme şansı bulamayan futbolseverlere yönelik sosyal mühendislik yöntemleri içeren çeşitli siber saldırılar yaptığını ortaya çıkardı. İlgi çekici konu içeren ya da tanıdığı birisinden gelmiş gibi yazılmış e-postalarla kullanıcıların kendi istekleriyle kişisel bilgilerini vermelerini hedefleyen sosyal mühendislik yöntemleri siber suçluların favorileri arasında görülüyor.


Trend Micro uzmanlarının belirlediği en son tehditlerden bir tanesi ise Dünya Kupası konulu e-postalarla yayılan zararlı yazılımlar. Siber suçlular Dünya Kupası'nı ilgi çekici unsur olarak kullanarak yolladıkları e-postaların içinde organizasyonla ilgili çeşitli video ve canlı izleme programlarının bulunduğunu iddia ediyorlar. E-postalarda bulunan "Jsc Sport Live + Brazil World Cup 2014 HD.rar" ve "Brazil World Cup Streaming 2014.exe" isimli dosyalarla BKDR_BLADABIN.AB adı verilen bir zararlı yazılımın yayılmasına neden oluyorlar. Bu zararlı yazılım korsanların uzak bağlantı ile bilgisayarları ele geçirebilmesine ve bilgisayardan ekran görüntüsü alabilmelerine imkan veriyor.

Tüm Konu: Dünya Kupası'na izlerken oyuna gelmeyin!

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Kaynak: www.chip.com.tr