Dünya'nın en ince klavyesi masada kaybolacak!

CHIP Online
06-09-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Dünya'nın en ince..." diye başlayan çok haber okumuş olabilirsiniz ama bu seferki biraz farklı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dun ... ybolacak_42472.html

Resimlerle: 15 İlginç klavye ve kontrol cihazı!

Kağıtların, masanızın üzerinde nasıl kaybolabildiğini bilirsiniz. Birçok kağıdın arasında özel bir tanesini bulmak, hele ki bu kadar incelerken, çok zor olabilir. Aynı şekilde klavyenin masanızın üzerinde ne kadar fazla yer kapladığının da farkındasınızdır. Öyle ki klavyenizin kapladığı bu alan başka hiçbir şey tarafından işgal edilemez konumdadır. Peki kağıt ve klavyenin iyi yanlarını birleştirmeye çalışırsanız? Ortaya çıkan sonuç masanız için son derecede rahatlatıcı bir ürün olabilir. Kötü haber ise, aynen kağıtlarda olduğu gibi klavyenizi kaybetme ihtimaliniz...


İngiltere tabanlı araştırma firması CSR'ın ürettiği dokunmatik klavye, yarım milimetreden daha az bir kalınlığa sahip. Bu özelliği ise klavyeyi, eğer bulabilirseniz, bir tablet için mükemmel eş haline getiriyor.


Berlin'deki IFA'da gösterime sunulan klavye, aslında navigasyon için de kullanılabilen geniş bir dokunmatik ekran üzerine özel olarak basılmış bir "her şey dahil" cihaz. Bluetooth'un ultra düşük enerji harcayan bir sürümü ise, büyük bir batarya ihtiyacını ortadan kaldırarak klavyenin ince ve zarif yapısını korumasını sağlıyor.


Ancak şu anki klavyelerinizi atma düşüncesini şimdilik kafanızdan atın. Çünkü bu ürün en az bir yıl daha raflarda gözükmeyecek. Hatta bu sürenin ardından bile ancak OEM ve diğer üreticilere özel olarak sunulabilir. Böylelikle üreticiler var olan ürünlerine bu klavyeyi entegre etme imkanına sahip olabilirler. Bu süre içerisinde ise dokunmatik ekran yazı yeteneğinizi geliştirmeniz, sizin için yapabileceğimiz en iyi öneri olacaktır.

Tüm Konu: Dünya'nın en ince klavyesi masada kaybolacak!

Resimlerle: 15 İlginç klavye ve kontrol cihazı!

Kaynak: www.chip.com.tr