Dünya'nın en iyi Güvenlik duvarı [ Comodo Firewall

samsat86
29-12-2008, 21:36   |  #1  
samsat86 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Sağladığı güvenlik sertifikaları ile tanınan Comodo’nun ürettiği, bir çok incelemede iyi sonuçlar ve ödüller almış, ücretsiz ve Türkçe destekli bir güvenlik duvarı (firewall)yazılımıdır. Yazılımın kendiliğinden güncelleme desteği ve gerçek zamanlı koruması bulunmaktadır. İsterseniz diğer yazılımlardan farkına ve özelliklerine birlikte göz atalım.
Comodo kişisel güvenlik duvarı (COMODO Personal Firewall), ilk açıldığında başlama seçeneği (Launch Pad) ile karşımıza gelir.

Sol kenarda üç farklı seçenek sunulmaktadır.
# Kişisel Güvenlik Duvarı
# İşe Yarar Uygulama (Available Application)
# Yeni Servis ve Teklifler (New Services & Offers)
# İlk bölüm olan Kişisel Güvenlik Duvarı tıklandığında sağ bölümde, yazılımın kişilere hangi imkanları sunduğunu açıklayan bölümler ve Uygulama Penceresini Göster (Show Application Window) bölümleri yer almaktadır.
Sunulan imkanlar olarak karşımıza; Dahiliye Karşı ve Dış Hücumlar Güvenliğini Sağlamak(Secures Against Internal and External Attacks), Bilgisayarı Fırsatçılara Karşı Gizlemek ve Taramak (Stealths Your P.C. Against Opportunistic Port Scans), Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını Engellemek (Blocks Internet Access to Malicious Trojan Programs), Hırsızlığa Karşı Kişisel Verilerinizi Korumak (Safeguards Your Personal Data Against Theft), Bilgisayar ve Ağ İçin Tam-Son Nokta Güvenliği Sağlamak (Delivers Total End-Point Security For P.C. and Net) gibi özellikler sunmaktadır.
Uygulama Penceresini Göster seçeneğine tıkladığımızda karşımıza Özet (Summary), Gizlilik ve Faaliyet-Etkinlik (Activity) bölümlerinden oluşan bir pencere çıkar. Özet sekmesine tıkladığımızda karşımıza Güvenlik İzlemesi (Security Monitoring) bölümü çıkmaktadır. Bu 4 ayrı bölümden oluşmaktadır:
# Uygulama İzleme Sistemi (Application Monitor)
# Bileşenleri Gözleme Sistemi (Component Monitor)
# Ağ İzleme Sistemi (Network Monitor)
# Uygulama Davranış Analizi (Application Behaviour Analysis)
# Birinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımları izleme altına alarak daha ilk başta bilgisayarda zararlı yazılım ve kodların olup olmadığını araştırarak bulur. Tıklandığında bilgisayarda mevcut olan yazılımların durumunu gösterir bilgi tablosu karşımıza çıkar.
# İkinci bölümde, bilgisayarda kurulu olan yazılımların listesini çıkararak yazılımların Sürüm (Version), İzin, Kampanya, Tanımlama gibi tüm özelliklerinin dökümünü yapar ve tüm yazılım bileşenlerini denetim altına alarak zararlı kod içerip içermediklerini sürekli olarak denetler.
# Üçüncü bölümde, bilgisayar ağlarını denetleyerek bilgisayara sızmaya çalışan Kötü Niyetli İnternet Erişimlerini ve Truva Yazılımlarını engelleyerek bilgisayarın son derece sağlıklı bir yapıda olmasını sağlar.
# Dördüncü bölümde, yazılımın uygulama davranışlarını denetim altına alarak sürekli yazılımı test eder ve yazılımın en üst düzeyde çalışmasına olanak sağlar.
Yazılım; Bilgisayar Güvenlik Düzeyi (Computer Security Level)’nde ise bilgisayarı istenilen güvenlik engelleme konumuna getirebilme yeteneğine sahiptir.
Gizlilik bölümü seçildiğinde yazılım kullanıcılara Uygulama Kuralı (Application Rule), Ağ Kuralı (Network Rule), Güvenilir Uygulama (Trusted Application), Yasaklanan Uygulama (Banned Application)ve Bölge (Zone) başlıkları altında 5 ayrı uygulamanın seçeneklerini sunar. Bu seçeneklere tıkladığımızda yazılım bizden istenilen seçeneğin kaynağının belirtilmesini ister -ki; bu seçeneklerin özel belirtilmesi gerekli yazılım varsa seçilmesinde fayda vardır.- Yazılımın bu seçenekleri kendiliğinden atama yeteneği mevcuttur.
Sihirbazlar (Wizards) bölümünde ise Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek (Add a Trusted Zone) ve Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama (Scan for known application) seçenekleri bulunmaktadır. Güvenilir Bir Bölgeyi İlave Etmek için bu seçeneği tıklamanız ve adımları takip ederek bildiğiniz bir internet adresini yazmanız yeterli olacaktır. Yazılım artık o adresi zararsız olarak algılayacak ama izlemeye devam edecektir. Bilinen-Güvenilir Uygulama İçin Tarama seçeneğine tıkladığımızda yazılım kullanıcı tarafından seçilen ve diğer seçilmeyen uygulamaları tarama yeteneğine sahiptir. Yazılım bu işlemi kendiliğinden sunmaktadır.
Son olarak Faaliyet-Etkinlik bölümünde ise, Bağlantılar (Connections) ve Günlükler (Logs) seçenekleri mevcuttur. Bağlantılar bölümünde, bilgisayarda bulunan ve internetle bağlantısı olan tüm yazılımların listesi ve durumlarını gösterir rapor ve izleme pozisyonları bulunmaktadır. Kaydetme bölümünde, internete bağlı olan veya bağlantısı bulunan yazılımların hangi sıklıkla internete bağlı olduğunu test ederek izleme sıklığını belirler ve rapor tutar.
# İşe Yarar Uygulama bölümünde sırayla; Yazılımı Yükseltme (i-Vault),AntiVirüs, Yedek-Destek (BackUp) bölümleri mevcuttur. Yazılım Yükseltme bölümü seçilerek uygulamayı indir sekmesi tıklandığında yazılımın yeni sürümü bilgisayara kurulum-sistem şeklinde inmektedir. AntiVirüs sekmesi tıklandığında, yazılımın kendisine ait AntiVirüs yazılımı bilgisayara inmektedir. Yedek-Destek sekmesi tıklandığında ise sunucuların, mahalli ağların, CD ve DVD yazıcılarının, listelerin ve sıkıştırılmış dosyaların dahil yedeklemesini yapabileceğiniz bir yazılımı bilgisayara indirmektedir.

Barış
29-12-2008, 21:39   |  #2  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

ah bide link koysaydında deneseydik :S

Banned
29-12-2008, 21:57   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

zone alarmı kurmadan önce bende comodoyu kullanıyordum gerçekten güzel firewall bilgisayar için yararlı bir program.

Kapalı Hesap (76993)
31-12-2008, 16:22   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Bence başlık çok iddialı olmuş çünkü bu başlığın geçerli olması için bunu tüm pc kullanıcılarının kabullenmesi gerekir görecelidir yani.
Comodo Firewall'un son sürümünü bende kullandım ama karışık yapısı ve sürekli onay isteyen pencerelerle karşınıza çıkması bilgisayarı çok kasıyor ve çıkan pencerelere onay veremediğiniz sürece gitmiyor ama bunun yerine menüsü daha anlaşılır ve daha güvenli olan Outpost'u tavsiye ederim ancak Comodo'nun aksine ücretli bir yazılımdır.

PsK_Pc_06
01-01-2009, 11:38   |  #5  
PsK_Pc_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
752 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bilgilendirme için teşekkürler ... benim pc de var ...

uk87
16-02-2009, 23:44   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

tr dil pakedi hala yayınlanmadı comodo nun ve biras sıkıcı bir menüye sahip. zone alarm daha güzel ama ücretli.

viking20
17-02-2009, 00:03   |  #7  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Comodo konusu hk.



Son Düzenleme: viking20 ~ 17 Şubat 2009 00:07
Banned
17-02-2009, 00:08   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

comodo güzel güzel olmasına lakin kasar 512 mb rami ayrıca paranoyak bişey herşeye hopluyor her haltı engellemeye çalışıyor. daha önce kullanmıştım adamı verem etmezse bile bakırköye yatıracağı kesin

Banned
17-02-2009, 00:36   |  #9  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008
uk87
tr dil pakedi hala yayınlanmadı comodo nun ve biras sıkıcı bir menüye sahip. zone alarm daha güzel ama ücretli.
comodonun free olanının türkçe dil desteği var nasıl yayınlanmadı? bildiğim kadarı ile ücretli olanında türkçe dil desteği yok sadece.

yukarıda bir arkadaşta comodo kasar demiş bu firewalli uzun zaman boyunca kullandım ama hiç kasmadı.

viking20
17-02-2009, 01:25   |  #10  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

ayarları konusu önemli,bilgi beceri deneyim istiyor.

mancukya
18-02-2009, 14:06   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Commodo hic bir sey engellemiyor kurulum sonrasi sitesinden uèpdate yapip taram yapiyor tarama sonrasinda güvenli programlari listesine ekliyor sonarasinda ise nete baglanmak istediginiz izin istiyor ama bunu sürekli yapmiyor ögrenme olayi gibi yeterli izni verince bir daha ayni seyi sormaz.
Sadece ilk gün 1 2 saat uyari pencereleri olmasida dogal program kuracaginiz zaman kutuda secenek var onu seciyorsunuz kurulum modu yani.
Zaten 2 3 gün sonra durduk yere bir izin isterse anlayinki isin icinde bir is var

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
18-02-2009, 22:07   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Ben comodo hiç kullanmadım ama şu anda Ashampoo nun ücretsiz Firewall'ını kullanıyorum hemde Türkçe onunda 2 yıldır yeni sürümü çıkmıyor :) Link::

vilyam
01-10-2010, 12:11   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

bence en iyi güvenlik duvarı norton güvenlik duvarı yani norton internet security veya norton 360 güvenlik duvarı ben norton internet security kullanıyorum.