Dünya Telekomünikasyon Günü gerçekleşti!

CHIP Online
18-05-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya Bilgi Toplumu ve Telekomünikasyon Günü'nde bu önemli konular masaya yatırıldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dun ... ceklesti_47202.html

Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) tarafından İstanbul Grand Cevahir Hotel'de düzenlenen Dünya Bilgi Toplumu ve Telekomünikasyon Günü'nde "Sürdürülebilir Kalkınma için Geniş Band" başlığı altında bilişim, iletişim ve geniş band konuları masaya yatırıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer'in katıldığı etkinlikte Soma'da yaşanan ve ülkemizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle kutlama kısmı iptal edilerek yalnızca konuşma ve paneller gerçekleşti.

Organizasyonun ev sahibi olan TÜTED Yönetim Kurulu Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu, açılış konuşmasında bu yıl Dünya Bilgi Toplumu ve Telekomünikasyon Günü etkinliğinin acı bir sürece denk geldiğini ifade ederek "Yitirdiğimiz yüzlerce görev şehidine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" diye konuştu.

Geniş band mobilde yüzde 24,5 fiberde yüzde 85 arttı

Ülkemizin bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün lider kuruluşlarının üst yöneticileri ve sektör sivil toplum kuruluşlarımızın başkanlarının geniş band hakkında vizyonlarını ve önerilerini paylaştıkları etkinlikte Adil Zafer Müftüoğlu ülkemiz bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründeki bir birimlik büyümenin ülke ekonomisinde en az 1,8'lik bir büyümeyi tetiklediğini ifade etti. Sektörün bundan sonraki yolculuğunda, büyümesine etki edebilecek en önemli faktörlerin başında geniş band altyapısının yeterliliği, geniş band uygulamaları ve kullanımının geldiğini ifade eden Müftüoğlu, "2008 yılında 6 milyon olan internet genişband abone sayısı geçtiğimiz yılın sonunda 32,5 milyon aboneye ulaşmıştır. 2012-2013 sene sonları itibariyle mobil ve fiber kaynaklı geniş band kullanımı sırasıyla yüzde 24,5 ve yüzde 85 artış göstermiştir. Bu figürler önemli bir gelişimi ve başarıyı ifade etmektedir" dedi. Türkiye bilgi teknolojileri ve haberleşme pazarında genişband kullanımı özellikle son dönem içerisinde katlanarak artan bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Müftüoğlu, "Diğer taraftan veri trafiği de her yıl katlanarak artmakta, yakınsamanın getirdiği binlerce, on binlerce, yüz binlerce inovatif uygulama, zetabyte'ların hatta yottabyte'ların teknolojinin gündemine girmesi bizlere geniş band alt yapıları ile ilgili politikaların sürekli olarak gözden geçirilip hızlı ve proaktif olunmasının gerekliliğini de ortaya koymaktadır" diye konuştu.


Tüm Konu: Dünya Telekomünikasyon Günü gerçekleşti!

Kaynak: www.chip.com.tr