Dünya'ya Açılan Pencere

parabol
28-12-2008, 00:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Dünya’ya Açılan Pencere

     Başlıkla neyi kastetmek istediğimi gayet iyi anladınız; internet. World Wide Web olarak adlandırılan ve dilimize Dünya Çapında Web olarak giren servis, ilk olarak İsviçreli biliminsanlarının elde ettikleri yeni bilgileri daha hızlı bir şekilde paylaşmaları için 90’lı yılların başında geliştirildi. Tabi ki bugün milyonlarca insanın bu servisi kullanacağı kimsenin aklına gelmezdi.  

     Teknolojinin çarpıcı bir şekilde gelişmesi ve servis sağlayıcılar arasındaki rekabet nedeniyle fiyatların düşmesi sebebiyle uygun aracın olduğu her yerde bu servise bağlanabiliyoruz. Uygun aracı dedim çünkü artık bilgisayar dışında birçok cihazla bu servisten faydalanabiliyoruz. Böylelikle bu servise bağlandığımızda tüm sınırlar ortadan kalkıyor, Dünya’ya açılıyoruz. Başka şehir veya ülkedeki arkadaşlarımızla görüşüp, veri paylaşımı yapıyoruz; İstediğimiz konuda istediğimiz bilgiye ulaşıyoruz; ihtiyaçlarımızı satın alıyoruz; düşüncelerimizi paylaşıyoruz; hatta konferanslara katılıp eğitim bile alıyoruz. Kısaca artık çoğu işimizi bu servisle halledebiliyoruz.

     Bu konuya servisin önemine bir kez daha dikkat çekmek için değindim. Bugün bir programda dikkatimi çekti; yeni bir organizasyondan bahseden vakıf başkanına sunucu; merak eden seyircilerimiz olabilir,  Web adresiniz nedir? diye sordu. Web adresiniz var mı? demedi. Çünkü artık her kuruluşun, şirketin ve insanların Web sitesi var. İnsanlarla iletişim kurmanın en kolay ve etkili yolu Dünya Çapında Web servisi olmaya başladı. Eskiden iletişim için posta adresi ve telefon numarası verilirdi ama artık Web adresi veya e-posta adresleri veriliyor.

     Bu servisin kullanımı gün geçtikçe artıyor fakat bununla birlikte kötü niyetli insanların servise ilgisi de artıyor. Her ne kadar böyle olsa da bu genel olarak iyi amaçla kullanımın gölgesinde kalıyor. İşte bu anlattığım sebeplerden ötürü internet Dünya’ya açılan penceremiz konumuna geliyor.

Kaynak:www.yapyaptir.com