Dünyada kriz var, Apple rekor kırıyor!

CHIP Online
22-10-2008, 18:58   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ekonomik kriz büyük şirketleri tehdit ederken, Apple kırdığı rekorla krize meydan okuyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Duny ... r-kiriyor_9261.html

Geçtiğimiz haftalarda patlak veren ve etkisinin tüm dünyada hissedildiği büyük ekonomik kriz nedeniyle birçok şirket zarar ederken; Apple bu krizin farkında bile değil!

Zira Apple, kuruluşundan bu yana en başarılı çeyrek yılını geride bıraktığını açıkladı. iPhone ve Mac satışlarının Apple'ın beklentilerinin bile ötesine geçmesine çok şey borçlu olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs, Apple'ın RIM'e nazaran iPhone sayesinde çok daha fazla telefon satışı gerçekleştirdiğini de belirtmeden edemedi.

Yılın üçüncü çeyreğinde  yaklaşık 2,5 milyar dolar kar ettiğini açıklayan Apple, Mac'lerin geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında %21 oranında daha fazla satıldığını, bu oranın 6.9 milyon adet satılan iPhone'da %600'ü bulduğu belirtildi. Yine aynı raporda yer alan bilgiye göre, iPod satışları da yine 2007 yılının aynı dönemine göre %8'lik bir artış gösterdi.

Ekonomik krizin Apple'ı nasıl etkileyeceğini şimdiden kestiremediklerini ifade eden Jobs, sağlam ürün çizgisiyle bu krizden bir korkuları olmadığını da sözlerine ekledi.


Tüm konu: Dünyada kriz var, Apple rekor kırıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple'ın rekor geliri sadece iPhone'la açıklanabilir mi?

Fattur
22-10-2008, 19:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bide reklarımlarını da eklesinler.ee o kadar kandırmaya çalışıyorlar oda satışa etki eder...

frozen
22-10-2008, 19:52   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

haklısın. kandırmayla çok yol alıyorlar.
Tabi lisanssız ürün satmıyorlar, işe yaramaz ama moda şeyler üretiyorlar. sadece yazılım değil komple pc ile satıyorlar. değmez fiyatlara değmez ürünler. (macbook pro da 2gb ram? ve kesinlikle genişletilemez.)

Apple ın kazancı moda. başka birşey değil bana göre. Macbook bir karizması var. yenisi çıktığı an herkes saldırıyor. iphone karizması var herkes saldırdı her ne kadar kullanışsız olsada(yazılımları bana göre müthiş bir para tuzağı).

ama sezarın hakkı sezara. bu işi iyi yapıyorlar.

centauri
23-10-2008, 00:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Heralde uzayda yasiyorsunuz.
İşe yaramaz ne demek ya? En işe yarar ürünleri satıyorlar çökmüyor şişmiyor kitlenmiyor. Dünyanın en yüksek müşteri memnuniyeti oranına sahipler, 1 numaralar.
Macbook Proda 2 GB RAM ve değiştirilemez YALAANNN ını nerenizden uyduruyorsunuz? Yalan söylemeden önce bi sitesine bakın bari ya...
Macbook Pro Windows Vistayı bile en hızlı çalıştıran bilgisayar.
DÜNYANIN EN HIZLI WİNDOWS VISTA ÇALIŞTIRAN NOTEBOOK BİLGİSAYARI.
Mac OS X varken Vista kullanırsanız o bilgisayrda gerçi, saflık olur, Mercedes varken şahinle dolanmaya benzer. Ama ihtiyacınız olursa en iyi windows pc de bi mac.
2.8 Ghz opsiyonu veren tek notebook. Çift ekran kartı Geforce 9600 MGT yongası var.
Aydınlatmalı klavyesi hareket detektoru, çoklu dokunmatik cam mousepadi var.
Mıkntıslı bağlantıları var. En önemlisi de üretim kalitesi. Tek parça aluminyumdan üretiliyor taş gibi tek parça metal yahu...
Frozen ya mac cahilisin, ya da uzanamadığın ciğere pis diyosun.

Iphone kullanışsız ne demek? Iphone dünyanın en kullanışlı telefonu.
İstatistik: Iphone kullanıcılarının %90ı memnun. Bu konuda eşsiz dünya lideri.
İstatistik: Blackberry kullancılıranın %14ü webte surf yapıyor. Iphone %98. Nokia N95 %8.
Daha ne kullanışlılık olsun?
App Sote para tuzağı demişsiniz. Hiç uğradınız mı app store a??? 1500den fazla BEDAVAAAA yazılım var. ÜStelik başka telefonlarda RÜYASINI göremeyeceğiniz kalitede ve kullanışlılıkta olan yazılımlar.
Göz göre göre yalan yanlış şeyler yazmayın.

Altında UNIX çalıştıran dünyanın en kullanışlı en estetik bilgisayarları. Ve dünyanın en kullanışlı cep telefonu.Dünyanın en kullanışlı MP3 player ı. Hepsi Apple.
Apple çıktığından beri işe yararlıkla büyüyor. Gerçekten işe yarayan şeyleri yaparak büyüyor.
Mouse u ilk kez kullanan apple, pencereli grafik arayüzü ilk kullanan apple, ipoddaki click-wheel arayüzünü ilk kullanan apple, çoklu dokunmatik ekranı ilk ve tek kullanan apple, çoklu dokunmatik mousepad, manyetik bağlantılar, firewire, aydınlatmalı klavyeler hepsini ilk kullanan apple ve hepsi kullanışlılık üzerine işe yarama üzerine kurulu.
10 yıldır cep telefonlarında web browser var İLK ve TEK işe yarar browser iphone daki. 20 yıldır laptoplarda musepad var, İLK VE TEK işe yarar mouse pad apple ınki. Adam gibi stabil hızlı sorunsuz herşeyi kolayca yapabileceğiniz işletim sistemi de Apple ınki.

Bilmeden konuşmayın. Reklamları kandırıyor diyen arkadaş da hangi reklamın kandırdığını söylesin de yalanını ortaya çıkaralım.

Son Düzenleme: centauri ~ 23 Ekim 2008 00:52
Hiper£l£v£nKids
23-10-2008, 16:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

ee apple bu

frozen
23-10-2008, 17:58   |  #6  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

centauri Hangi dünyada yaşıyorsun arkadaşm sen.

iPhone aptal bluetooth bağlantıları bile kuramıyor? Webde surf müş. bıraksana.  Flash desteğinden ne haber? alıp eline denedin mi ? denede konuş bence. iPhone cep telefonu mu ? pda klasında mı yoksa o konudada bir bilgi edin. Sitesine buyur bak bana bul göster bende burda lafımı yiyeyim macbook hakkında.


App STR tabiki uğradım ki konuşuyorum şundan emin ol ki ben bilmeden birşeyi konuşmam. Haberleri biraz daha takip edersen oradaki firmaların ürettiği programların tuzaklarını görürsün. Bedava yazılımların ne olduklarından haberin varmı? internette pc mac linux v.b için dünyanın bedava yazılımı var ve işlevsiz gereksiz önemsiz. Ordakilerin bu durumdan hiç bir farkı yok. Resmen sadece haklı çıkartmak için atıp tutmuşsun.

Son paragrafın hakkında cevap dahi vermeyeceğim çünkü ne bir bilgin var nede bilgin olduğundan eminsin. Şunu unutma, bilip konuşmak erdemdir. Bilmeden sallamanın ne olduğunu söylemeye ne hacet.

Verdiğin istatistikler hakkında bilgiyi nereden edindin kaynak gösterirsen şu %90 dan bahsediyorum daha bi inandırıcı olma şansın var. Oldukça sosyetik bir çevrem var ve bu çevrenin %80 i iphone aldı ve rafa kodu. ne işe yaradı ne de aradıklarını buldular. ipod konusunda birşey diyemem ama bir firmanın eksiksiz tek yönü iphone olmasıda kötü birşey.

Maclerin yapım dizaynı konusunda herhangi bir suçlamada bulunmadım bencede güzel olanı yapıyorlar fakat bu konu hakkında hiç bir şey ifade etmiyor. Apple bu konuda herşeyi tekelinde tutuyor. Makineyi ondan alacaksın, yoksa yazılım yok. sen saçma yerlere çekersen ben daha da saçmalaştırırım. Konu üzerinde konuşmaya dönecek olursak;

Eğer ki 4gb bir macbook pro bana bulursan ben sana 2 katını ödeyip alacağım. Sözüm senettir. buyur canım kardeşim.

Gözü kapalı fanlar olmaktan çıkında uyanın. Bende açık bir microsoft fanı idim ama yeri geldimi yerin dibinede sokarım. Az cesur olun da gerçekleri çarpıtmayın.

Son Düzenleme: frozen ~ 23 Ekim 2008 18:04
Kapalı Hesap (53751)
23-10-2008, 18:06   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007
frozen
Eğer ki 4gb bir macbook pro bana bulursan ben sana 2 katını ödeyip alacağım. Sözüm senettir. buyur canım kardeşim.

Araştırma yapmadan bu kadar emin konuşmayalım.Ayrıca Mac kullanan biri olarak söylüyorum verilen parayı sonuna kadar hakeden bir sistem hem donanım hem yazılım olarak.

frozen
23-10-2008, 18:19   |  #8  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Haketmediğini söylemedim. Bende mac kullanan birisiyim.
Siteyi gördüm. Daha öncede görmüştüm.(yeni seriden beri)
Sen 4gb lık olandan mı kullanıyorsun?
Piyasada bulan bir arkadaş varmı?

Güven bana araştırma yaptım. Sahip olmak istediğim birşey çünkü.

Kapalı Hesap (53751)
23-10-2008, 18:56   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Ok no problem bu arada tabii ki de 4 gb'lık olanından kullanmıyorumGülüş

frozen
23-10-2008, 19:41   |  #10  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ha birde şu var, tut ki ram yükseltmek istedim (hani bu imkan var ya) kim yapacak? götürücem apple a ücretini vericem.(kendileri ne isterse) onlar değiştirecekler + değiştirme masrafı.

PC de bu böyle mi? hayır. gidersin en ucuz bulduğunan alır 2 basit hamle ile takarsın. bitmiştir. Dolayısıyla apple tekeldir. ya ondan yapacaksınız ya ondan alacaksınız ya da drek o olacaksınız. Başka hangi firma böyle? Apple ın kazanmasında "BANA GÖRE" kalitesinin payı düşük.

centauri
23-10-2008, 22:23   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Daha apple in sitesine bile bakmadan nasil boyle iddialarda bulunulabilmis enterasan/
4 GB varsa alicam demissin iyi alma da bari kabul et bilgisizligini.

Cevrenin sosyete filan olmadıgı bır tane bile iphone kullanan arkadaşın olmadığı da belli. Iphone kullanan herkes seviyor yoksa arayüzü sevilmeyen hiçbir ürün böyle satış rakamlarına da ulaşamaz zaten.
Verdiğim istatistikler de ABD de yapılan ve TIMES dergisinde yayınlanan istatistikler. Bu istatistiklerden sonra TIMES Iphoneu yılın en iyi icadı ödülüyle ödüllendirdi ve kapak yaptı. İstatistiklere göre gelmiş geçmiş en yüksek kullanıcı memnuniyetine ulaşan telefon ve en çok özelliği aktif olarak kullanılabilen telefon. Bende de Iphone var, N95 8 GB var ayrıca. Senin gibi bilmeden apple a sallayanlar yüzünden, başta Iphone ABDdeki kardeşimden hediye geldiğinde ikinci telefonum yapmaya karar vermiştim. Şimdi sadece Iphone ekullanıyorum N95 4-5 aydır çekmecede. Elime aldığım an bayıyor. Iphone kadar kullanması zevkli hızlı stabil uygulama çeşitliliği olan bir mobil cihaz hayatımda hiç görmedim. Iphone kullananın başka telefon kullanabileceğini de sanmıyorum.
Çok açık bir şekilde herkes Iphone un ara yüzünü taklit etmeye çalışıyor zaten. Ancak beceremiyorlar çünkü Iphone dokunmatik değil, ÇOKLU DOKUNMATİK. Yani çok daha hassas çok daha kullanışlı bir dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca Iphone Windows Mobile Symbian değil Mac OS X çalıştırıyor. Onun için istediğin kadar uygulama resim vs yükle hızı değişmiyor, stabilitesi bozulmuyor. Çatur çatır çalışıyor.

Apple hakkında bilmeden konuşmaların son mesajında da devam etmiş. Mac bilgisayarı da açıp RAM takabilirsin kolaylıkla. (Tek vida) Son modellerinde harddiskleri vidasız çıkarabilip takabiliyosun hatta.

Yine Apple hakkında bilmediğin birşey, makineyi apple dan aldıktan sonra istediğin Windows veya UNIX i kurup üzerinde istediğin yazılımı çalıştırabilirsin. Hiçbir kısıtlama yok. Ama Mac OS X varken Windows kullanmak manyakça olur, o da ayrı mesele. Apple ların fiyatlarının pahalı olması da normaldir çünkü HER DETAYDA kalitelidirler.
Tuş takımlarından tut uzerindeki hoparlorler, montaj kalitesi, soketleri, ekranı, açılıp kapanmadaki rijitlikleri bile başkadır.
2.4 cm lik macbook proda çift ekran kartı, 2.8 ghz işlemci, 4 gb ram olabilmektedir. Bu başka markaların hayalleirnde bile yoktur.
Bilgisayar mühendisiyim ve 18 yıl Windows kullandıktan sonra geçen sene Macbook Pro aldım. 4 GB RAM var üzerinde :) Bir daha A S L A Apple dışında bir bilgisayar almam. Zaten dünyanın her yerinde, Mac alan ondan sonra hep mac alır. Zaten o yüzden 2001 de %3 olan MAc pazar payı şu an ABD de %17, genç nesilde (liseler ve üniversiteler) ise %47 lere ulaşmış durumda.

Son Düzenleme: centauri ~ 23 Ekim 2008 22:27
frozen
24-10-2008, 00:43   |  #12  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Hayır centauri. Bilgisiz falan değilim. Sadece marketleri olabildiğince dolaştım. Defalarca distrb. ler ile görüştüm. Bana bu ürünü sağlayamayacaklarını söylediler. Müşteri memnuniyeti açısından kaydedilen konuşmalar gün ve zaman hatırlıyorum hala çok idda ediyorsan 1. ağızdan gelirsin beraber ararız öğrenir ve yutarsın ukalalığını.

Çevremde oldukça iyi , seviyeli ve bilgili insanlardır. Senin gibi ukalalık yapıp ben bilgisayar mühendisi olduğumu belirtmedim ayrıca bilgisayar mühendisi olup ta bu konuda bilgili olacağın anlamına gelmediği gibi seni söylediklerinde haklıda çıkartmaz. Eğer bunu düşünüyor ve savunuyorsan cahilsin demektir. Bunun yanında bende bilgisayar mühendisi olduğum için çık bakalım işin içinden çıkabilirsen.

iPhone arayüzüne herhangi bir laf etmedim. Kullanım özellikleri ve işe yaramazlığından bahsettim. BEn böyle buldum, bu benim görüşümdür böylede kalacaktır. Arkadaşlarım ve müşterilerimden bir çoğu bunu düşünüyor. Bunu bir takım apple fanlarının boş çabalarının değiştirebileceğini zannetmiyorum.

Şu istatistikleri link olarak verebilirsen bir göz atmak isterim. şu an i900 kullanıyorum. 2. telefonumda n95 8gb, beni öldürseler iphone kullanmam. 1 ay sonra elimden attığım bir cihaz. Tabi canım çok aşırı bir memnuniyeti var, müzik dinlerken e-mail okuyamıyorsun, herhangi bir uygulamanın yanında 2.si unutacaksın.(eş zamanlı). Bırak allah aşkına ne yapayım böyle şeyi. iphone telefon olarak mı piyasada yoksa pda klasında mı? telefon ise, neden mms bile gönderemiyor. Pda klasında ise neden çift uygulama çalıştıramıyorum. Varmı böyle saçma şey. iPhone kullandım ve bir daha kullanmayı düşünmüyorum. Demek ki mühendisliğin seni haklı çıkartmıyormuş. Yanıldın. Benim gibi 10larca tanıdığım var aynı şeyi düşünen.

"Çok açık bir şekilde herkes Iphone un ara yüzünü taklit etmeye çalışıyor zaten." Bunu söylerken çinli taklitçileri kastedecek kadar cahil olmadığnı umut edip kara kara bakıyorum. Üzülürüm yoksa. Diplomayı yanlış insana vermişler demek ki. Böyle bir kanıya neye bakarak vardın onuda merak ediyorum oldukça.

cenaturi
Apple hakkında bilmeden konuşmaların son mesajında da devam etmiş. Mac bilgisayarı da açıp RAM takabilirsin kolaylıkla. (Tek vida) Son modellerinde harddiskleri vidasız çıkarabilip takabiliyosun hatta.
Pardon okumamışsın heralde. Kimden alıyorsun ramlerini? Kime mecbursun? neye laf ettiğimi bile anlamamışsın ne yazık. Birde cevap veriyorsun.

ve son lafların hakkında başta verdiğim cevabı hatırlatır ve yaptığım hodri meydan teklifini tekrarlıyorum. Bu eğer bana sağlanabilirse bu tam olarak 6 kez yaptığım görüşmeler sonucunda apple adına çalışan 3-5 kendini bilmezin hatasıdır ki bu müşteri memnuniyeti dışına çıkar, ya da sen onu almak için farklı bir yöntem izlemiş(yurt dışı v.b) ya da yalan söylüyorsun demektir.

zaten şöyle küçük bir yorumlarına bakacak olursak gözü apple dan başka birşey görmeyen biri olduğun için gözü kapalı yorumlar yapıyorsun. O yüzden bu yazdıklarını oldukça basite aldığımı belirteyim.

ayrıca bunun değerlendirmelerine de bakacak olursak insanların apple konusunda benim gibi düşündüğünüde rahatlıkla görebiliyoruz. Bence sen biraz kendine bak, gözü kapalı savunma değil; eğriyi doğruyu konuşmak lazım.

%28 senin tarafındalar % 72 benim. ne kadar vahim bir fanatik için.

Son Düzenleme: frozen ~ 24 Ekim 2008 00:51
centauri
24-10-2008, 09:22   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Senin bilgisizligin beni ilgilendirmiyor aslinda.
Ama

,28804,1677329_1678542,00.html
buna bi bakabilirsin dediklerimi yedirtiyor musun bana yoksa sen mi yiyorsun goruruz. Yesen de kabul etmiyosun zaten ya neyse.
Bu da times in kapagi

Tabi sen times tan daha bilgilisin ya...

4 GB RAm li macbook pronun linkini de verdik daha ne?? Ayrica piyasadaki uygun tum Ram markalarini mac ile kullanabilirsin. Ama mac sahipleri dandik markalari pek tercih etmez cunku mac lerdeki donanimlarin hepsi (kamerasindan klavyesine) en ust kalitededir onun icin ucuz marka kullanmak ferrari alip lpg taktirmaya benzer. Ancak uygun hizdaki tum ramleri kullanabilirsin

Butun dediklerin yalan yanlis.
Iphone u taklit eden cinler de degil. konsept olarak omnia bile iphone takliti. Nokia nin yeni modelleri geliyor uzaktan iphone zannedersin.
Maclerin windows u da en hizli calistiran bilgisayarlar oldugunu yazdim kalitesini anlattim. Isine gelmedi onlara da deginmek.

%28 de degil benim tarafimda zorunluluktan pc kullanan cok insan var ucuz oldugu icin ya da isyerlerinde kullandiklari icin. Fiyat unsuru da var BMW Fiat kadar cok satmiyor ama alici kitlesi farkli. Cok yuksek kalitede oldugu icin emsallerine gore pahali apple lar. Ayrica %72 butun pc markalari %28 tek bir marka. Senin gozlemlerin filan da sifir onem tasiyor. Kullanici memnuniyeti arastirmalari surekli yapiliyor ve Apple REKOR KIRARAK DUNYA BIRINCISI oldu musteri memnuniyetinde. Diger markalarin ASLA ulasamadigi duzeylere (%85) ulasti.
  hala bana dediklerimi yedirtmeyi mi dusunuyosun? Once TIMES dergisine filan yedirt bence.

telefonumdan COK MEMNUNUM diyenlerin orani bu da. Memnunum diyenlerde Iphone %90.
Kaynak:


Birazcik mantik calistiran birisi 6 ayda dunyada 20 milyon adet satan bi cihazin kullanssiz oldugunu musteri memnuniyetinin kotu oldugunu soylememesi lazim.
Ayrica sadece 6 ayda 20 milyon ugulama satilan ve dunyadaki tum gelistiricilere acik (istersen sen bile bi uyuglama hazirlayip oradan satabilirsin) app store daki uygulamalarin kullanissiz oldugunu da soylemez birazcik mantikli biri.
MAdem HIC birsey bilmiyorsun madem apple karsiti bi fanatiksiz bazi biraz mantik yurut
Inandigim dogrular icin yalan soyleyen ben olmadigima sen olduguna gore fanatigin sen oldugun acik.

frozen
24-10-2008, 16:46   |  #14  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Çok ağır cevaplar verebilirim sana ama gördümki oldukça seviyesiz birisin.
Gözü kapalı fanatikliğin tartışma ortamı oluşturmayı engelliyor.

Times allah değildir. iphone kullanan insanlarda belirleyici değildir.
Times herkesin dili olamaz. televizyon reytingleri belirlemekten farksız. kaçtane tanıdığına soruldu iphone hakkında düşündükleri?

Sen Türkiyede yaşıyorsun ve gidip avrupa, abd benzeri yerlerin istatistiklerini veriyorsun. Git orda yaşa kafa dengi at gözlüğü ile gezen senin gibi tiplerden çok var.


Sen fazla uzağa gitmişsin. Gerek yok gel bak burda ne var.




bak bak, demiştim ya sana, yalan ve kandırmaya yönelik reklamlar

Buyrunuz kapağınız; dilerim iyi pişersiniz içinde. İyice oku yazıyı ve hazmet tamam?



a a ? en düşük değerler kimdeymiş


oda nesi :)


aman tanrım!!! Memnuniyete ve tercihe bak!


insanlar artislik ve güzel görünümden başka bir sebepten tercih etmior.
tabiki de %90 verimlilik olur.

milyarlarca insan içinden 20 milyonuna cihazı satıp 10 milyonunun kullanmadığı, geri kalan 10 milyon içinde 200 kişiye memnuniyet sorup, %90 dersen.

Sana cevap olarak Halil'in yazdığı yazıdaki küçük satırı sunarım
"DÜŞÜK PAZAR PAYI OLDUĞU İÇİN DUYMUYORSUNUZ"

Hala pişmedin mi yoksa?,


bak hackerlar ne yapmiş. Bunu yapan kimbilir neler yapar. DEHŞET GÜWENLİ BİR SİSTEM GERÇEKTEN!!!


Gerçekten kör cahil birisin.


Senden başka kimse bu aleti savunmuyor. Delikanlı ol da kabul et. Link verdin bişi ifade etmedi bana. getir önüme 4gb mac pro 2 katını hemen ödeyeyim sana. yapamıyorsan konuşmayacaksın.

Sen daha at gözlüklerini atamamışsın. önce nerede yaşadığını fark et te sonra konuş bence.

tüm bu aramayı yamam sadece 2dk yazıyı yazmam 50sn sürdü. Dolayısıyla fazla acı çektirme kendine de kabul et. iphone ve benzeri tüm apple ürünlerinde aynı gereksizlik mevcut.

şekil 1.a üst tarafta ;)
afiyet olsun.

centauri
27-10-2008, 13:48   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
289 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Verilen kaynakların 4te 3u forum yorum bılmemne
bi hacker bi açık var dedi diye yıllardır virus yazılamayan sistem guvensiz oldu.
bazı insanlara ne anlatırsan anlat kör cahillikten anlamıyorlar onun için anlatmaya da gerek yok. Benim kaynaklarım belli senin sacma ALAKASIZ kaynakların belli.
dünya tarihinde gereksiz olup 6 ayda 20 milyon satan bi cihaz var mıdır bi ogren arastir. Sığ olma

At gözlüklü diyene bak kullanıcı memnuniyet anketi nedir UNIX nedir TIME dergisi nedir.... Bİ ÖĞREN öyle gel. Mac OS X nedir, Mac OS X in sonundaki X nedir. Gereklilik gereksizlik nasıl belirlenir bilimsel olarak. Apple ın amacı nedir kurulduğundan beri neler yapmıştır bir öğren, bilgisayar dunyasının KULLANIŞLILIKLA ilgili ürünlerini kim icat etmiştir (mouse u pencereli grafik arayüzünü)
Apple niye rekor kırmıştır? Senin gibi cahillerin sandığı gibi reklamla mı yoksa alan herkes çok memnun olduğu için mi? Microsoft 300 milyon dolarlık reklam kampanyası yaparken Apple bunun 10da birini yapmış mıdır? Apple ın reklamını daha çok ÇOK MEMNUN olan kullanıcıları mı yapar yoksa Apple mı yapar?
Dünyada bilgisayarın Bsinden haberdar olup senin gibi Windows daha güvenli diyebilecek bir tane varlık var mıdır?
istatistik bilimi nedir??? Nasıl yapılır?
bilgisayar dünyasında %85 memnuniyet oranı nasıl MUHTESEM bi basarıdır? Verdiğin linklere yorum yazan senin gibi cahiller hiç MAC karşısına geçmiş midir?
Otur çalış zeka yaşını biraz yükselt, orta seviyeye gel sonra konuşalım.
Time allah mı diyip cahil cüheylanın yazdığı forumlara link veren adamdan ne beklenir ki... Ya bütün linkler chip.com.tr
DALGA MI GEÇİYOSUN????
TIME linki verityoruz ne garip insanlar var! TIME ne biliyor musun sen? ingilizcen mi yok yoksa? Çevirt birine.

Windows geliştirme şefi James Allchin in Steve Balmer ve Bill Gates e attığı mail 2005 yılında hacklenip yakalandı.
Şöyle diyor: "Windows'ta çalışıyor olmasaydım mac kullanırdım". ingilizcen varsa google dan bul. Microsoft yoneticisi bile senin kadar atgozluklu değil.
mac almayanlar PAHALI diye alamıyor. Artıkı tek sebep bu. Eskiden windows programlarının çalışmamasından korkarlardı artık PC den daha hızlı windows çalıştırıyor. Mac OS X i bilen hiçbir insan senin gibi guvensiz demez. son 5 yılda 1 virus yazılabildi. herşeyi ben mi anlatıcam önce ÖĞREN.
Önce birşeyler öğren okuduğunu anla sindir cahilliğini kabul et sonra cevap ver. BOŞ BOŞ yazmakla, TIME dergisi anketlerine chip forumlarını cevap gostermekle olmuyor.

Son Düzenleme: centauri ~ 27 Ekim 2008 14:12
frozen
27-10-2008, 21:00   |  #16  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşım git işine allah aşkına. Büyü ve öğrende gel. Times ne arkadaşm times nedir? Ne iş yapar, kurumsal açıdaki profili nedir bu şirketin.

forum bilmem ne diye benim linklerime laf atıyorsun. ağzına kapağı yemiş sızlanıyorsun orada. Benmkiler forum ise times ın yaptığı nedir? araştırmalar kimin üstünden yapılıyor? insanlar görüşlerini bildirmiyor mu? Buda forum değilmidir? Forum ne demektir biliyormusun sen?

Ben ihtisasımı Bilgisayar müh. ve bilişim teknolojileri alanında yaptım. Kalkıp da bana zeka yaşından bahsedecek insan sen değilsin. Gidip wiki v.b siteler okuyup 1 hafta ne yazacağına çalışıp gelip burda bana artislik yaparak zeki olunmuyor.

1 virus yazılabilmiş bilmemneymiş. Geç bunları ya. Bunlar asıl senin araştırma ve bilim yoksunluğunu gösterir. Bunlar apple fanatiklerinin kendilerini büyük gösterme çabaları. Kabul edin. Windows daha çok tercih edildiği için , virusler windows üzerine yazılıyor. Universty of Ilinois deki  2. eğitimim sırasında Birmingham da düzenlenen bir seminere katıldım(2007 haziran) bu konu tartışıldı.(Bu kültürel ithamınada tıkaç olsun) Tahmin et sonuç ne oldu? Test ortamı yaratıldı. mac üzerine salınan 4 virus ten 3 ü tam 1isi %40 başarılı oldu. (anti-virus olmadan). Windows üzerinde aynı viruslerden 1.si tam başarılı oldu 1 isi sisteme erişemedi, diğer 2si ise %35 başarı oranına ulaştı. Linux oranlarını katmıyorum buna. Konu ile alakasız.

Hadi şimdi git ordaki bilim adamlarını, üst düzey insanlarıda aynı dille eleştir?
Ben cahil mişim ya onlarda mı cahil? Yukarda ne diyorsam sana aynılarını oradada duydum. Sadece bu degil hayatımda 70 civarı üst düzey konuların tartışıldığı seminere katıldım. Benzer konulara tipkisindan örnekler ve deneysel çalışmalar ile cevap verildi. Beni o adamlar, o deneyler ikna etti. Seni Amerikan CONI sinin yazdığı aptal bir yazı etkileyip kandırabiliyorsa yazık sana. Büyüyememişsin.

Hadi bunada times dergisinden kanıt ver bakalım.



Al bu senin araştırma bilimi ile öğrenmen gerekenler.


Bu ise, apple ın times a para ile reklam yaptırma olasılığının yüzdesi.

Altta hemen oje isimde bir kullanıcının yaptığı yorum u senin yaptığına inanıyorum nedense :) aynı cehalet seviyesi.




al senin tanrın times hakkında birkaç şey. times işine ve çıkarına ne gelirse onu yazar. ve de kimden para alırsa.

Senin gibi zavallı amerikan hayranı "şeyler" var olduğu sürece, insanlık ve türkiye böyle sürünür tabi.

Yazdıklarına saygı duymuyorm ve seni burda aşağılayacak dünyalarca sebebim var. Madem chip örneklerini de takmıyorsun. Seni takmam için hiç bir sebep yok. Vakit erken iken burdan gitmeni tavsiye ederim. Kendi seviye düzeyinde(%10) bir yerde takılsan iyi edersin.

Yonja.com mesela.

Burda konu paylaşım ve tartırşma. Hakaret istiyorsan bunu farklı şekilde yapalım. ve şimdi;
seviyeni takın yoksa pahalı olur bunun karşılığı. Üzerine geçemiyorsan kabul edeceksin ya da susup kenara çekileceksin. Anca böyle şeref kazanırsın. Got that?

Son Düzenleme: frozen ~ 27 Ekim 2008 21:15