Dünyanın ilk "nano" sıvılı CPU soğutucusu!

CHIP Online
22-08-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sıradan bir sıvı soğutmanın "en iyi soğutma" olduğu günler, bu yeni teknolojiyle geride kalıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dun ... gutucusu_42147.html

Halihazırda kullandığımız işlemci fanlarına alternatifler sunan firmalar arasında bulunan Zalman, Reserator 3 modeliyle birlikte yeni işlemci soğutucusunu tanıttı. Dünyanın ilk "nanofluid" sıvılı soğutucusu olarak lanse edilen Reserator 3, işlemci fanlarının geleceğine yön veren bir tasarıma ve işleyişe sahip.


Hem hava hem sıvı soğutma işlevi gerçekleştiren Zalman Reserator 3, bilinen sıvı soğutucularından farklı olarak sıvı içerisinde yer verdiği "nanofluid" ile birlikte rekabeti bir adım öteye taşıyor. Sıvı içerisine nanometre boyutlarında parçacıklar salan Zalman Reserator 3, böylece daha etkili bir soğutma işlemi gerçekleştiriyor. Ayrıca hem hava hem de sıvı soğutması gerçekleştiren Reserator 3, böylece hem CPU hem de diğer kasa bileşenlerine uygun çalışma ortamı hazırlıyor.


Socket 1150, Socket FM2, Socket AM2+/AM2, Socket AM3+/AM3, Socket FM1, Socket 775, Socket 1156, Socket 1366, Socket 1155 ve Socket 2011 desteği gösteren Reserator 3, ayrıca çift radyatörü ve dört kat Quadro boruları ile birlikte de performansını destekliyor. Ayrıca saatte tam 90 litre su pompalayabilen performansı da söyleyebileceğimiz Reserator 3'ün buna karşın oldukça sessiz çalıştığı iddia ediliyor. Zalman, Reserator 3'ün satış tarihiyle ilgili bir şey söylememiş. Ancak cihaz tanıtıldığına göre, çok beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

Tüm Konu: Dünyanın ilk "nano" sıvılı CPU soğutucusu!

Kaynak: www.chip.com.tr