Düşük Gpu Kullanımı Sorunu

FaNCee
29-07-2018, 00:54   |  #1  
FaNCee avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2018

Bilgisayarı 2 hafta önce topladım fakat GPU Kullanımı hiçbir zaman %90'larda sabit kalmadı. %60 %70 gibi değerler oluyor ve bu değişkenlik gösterdiği için takılmalar meydana geliyor bazen.

Ancak bu değer oyunlarda 60 FPS almaya yetmiyor. Ara sıra %90'lara çıktığında ise akıcı bir şekilde oyunları oynayabiliyorum. MSI Afterburnerın Kombustor ile denediğim zaman %99 sabit kalıyor ancak oyunlarda bunu yapamıyor. Manuel olarak arttırmanın bir yolu var mı?

PC Özellikleri:

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G
Ekran Kartı: MSI Gaming 1050 Ti
RAM: 16 GB

Dipnot: Bütün konuları okudum ancak bir çözüm bulamadım. Driverlar vb. güncel. CPU da GPU ile genellikle başbaşa gidiyor darboğaz olduğunu sanmıyorum.

Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
29-07-2018, 02:33   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 285
2,664 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

 

-win 8.1 64 ile dene

-nvidia arayüzünden oyunun ayarlarını yap

-bios u güncelle

-bios ta ahcı modu kapalıysa aç

-psu nun kaliteli ve yeterli olduğundan emin ol

-bios tan ram ları auto ya ayarla

-ram lar aynıysa arada bir slot boş bırakarak tak

-anakart (özellikle çipset) driver ları eksikse tamamla

FaNCee
29-07-2018, 11:30   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2018

Psu da büyük bir değişiklik olmuyor vatta baktığımda.Zaten Furmark testte cpu %50 GPU %99 Oluyor ama oyunda olmuyor.PhysX de İşlemci yeri otomatik seç de bundan kaynaklanabilir mi ? CPU ve 1050 Ti yazıyor. Otomatik seç şu an 1050 Ti yi seçmiş.Ramlere hiç ellemedim zaten aldığım adam taktı.BIOS u alırken güncellediler.ve Driverler update programından indirildi.

ahcı modu dediğin nedir ?

excel_mustafa
29-07-2018, 17:46   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 285
2,664 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

ahcı sata3 hdd ile ilgili hızlandırıcı özellik. bir de bunu dene.

FaNCee
28-08-2018, 22:09   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2018

MSI live update den AMD Chipset Drivers gelmişti ancak kuracağım zaman üzerinden radeon yazdığından korkup yüklemedim.Aynı zamanda şimdi tekrar bakıyorum live updateden AMD Chipset drivers çıkmıyor indirilip kurulmuş gösteriyor.BIOS Güncellemesi de geldi diyor fakat kurmalımıyım ve chipseti başka yerdem bulup indireyim mi ?

Sizin dediklerinizin bazılarına baktım ve garantiye de yolladım geri geldi ama hala bir düzelme yok.

FaNCee
29-08-2018, 23:49   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2018

up lütfen sorun çözülebilmiş değil önerilere açığım BIOS güncellemesi var bir de AMD Chipset drivers güncellemesini kurmadım.Bunları internet üzerinden yapayım mı veya başka öneriniz var mı ?