Düşündüğüm program hangi dil ile yapılabilir?

alex125
08-05-2013, 01:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Arkadaşlar C# ve c++ okulda gördüklerimiz ve internette araştırdığım kadarı ile biliyorum ancak öneriniz java vs. olursa onu da öğrenemem değil açıkçası.tabiki bildiğim şeyler olması beni daha az zorlayacaktır.Biliyorum dediysemde profesyonel değilim tabiki :)


Şimdi sorunumuz şu:İnternet tabanlı oyunlar için bir program yazmak istiyorum (burada kastedilen knightonline-silkroad türü oyunlar değildir.) face üzerinde görüyorsunuz ki bilmem kimin roma imparatorluğu bilmem kimin savaşı veya orclar ile mücadele falan filan diye devam eder.Normalde bunu C# da windows form olarak yapmaya çalıştım ancak verilere ulaşamıyorum/iletemiyorum.Mesela şu koordinata şu kadar zaman sonra saldır veya kahramanın süresi bittiği zaman işte koordinatta şuraya git hammadde topla yada şu kadar asker ile buraya saldır türünden.Benim yapabildiğim windows forumda sayfa açılıyor txtboxtan aldığım koordinatları ile girebiliyorum yani sadece saldıracağım yerleri kayıt etmiş olabiliyorum.Bunu otomatik yapmak istiyorum.Bir arkadaş vardı o windowsform şeklinde yapamazsın buna web.services uygulamalısın dedi ancak ona baktığım zamanda sadece site yapılımlarını gördüm.

Örnek verecek olursam yaptığım için:Travian da sadece saldıracağım köylerin koordinatlarına saldırıyorum ancak bunu txtboxtan kendi alıp yapması gerekirken ancak kayıt yapabiliyor :)

Bunu yapmaktaki amaç:hile yapmak değilde kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum.Piyasaya bu noktadan çıkmak istiyorum.

Umarım projem anlaşılmıştır.

Bu konu hakkında hangi yöntemi kullanmalıyım akıl vermeniz yeterli olacaktır.Saygılarımla.

badwizard
08-05-2013, 12:56   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,009 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Muhtemelen sen de biliyorsundur o tip uygulamalar timer fonksiyonu üzerine kurulur genelde, vereceğin komutları timer kullanarak tetiklersen istediğin şeyi yapabilirsin.

alex125
08-05-2013, 18:48   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

timerler ile denedim zaten timer kullanmadan mümkünü yok.ancak veri iletimi/alımı yapamıyorum.Şu kadar zaman sonra derken mesela o zamanı kendim belirlemeyeyim timer sitedeki zamanı alıp bana yansıtmalı yada ona göre işlem yapabilmeli.Daha açık olmak gerekirse galiba bu zamanlar veya koordinatlar işlemci içerisine gömülü ve o gömülü bilgileri alacak ekipman nereden yapılıyor?

badwizard
09-05-2013, 14:14   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,009 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Timerın donanımsal kısmı sadece sistem saatiyle olan bağlantısıdır bunun dışında başka bir bağı yoktur, timerın başlangıç süre gibi variableları veritabanından okuması gerekir, yani timer bir başlangıçtan sonra 30 dk bekleyip bir işlemi gerçekleştirmesi için önce tetiklenir tetiklenme sonrası sistem saatine bakar süreci ne zaman başlatması gerektiğini ona göre ayarlar.

alex125
09-05-2013, 22:01   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: badwizard  
Timerın donanımsal kısmı sadece sistem saatiyle olan bağlantısıdır bunun dışında başka bir bağı yoktur, timerın başlangıç süre gibi variableları veritabanından okuması gerekir, yani timer bir başlangıçtan sonra 30 dk bekleyip bir işlemi gerçekleştirmesi için önce tetiklenir tetiklenme sonrası sistem saatine bakar süreci ne zaman başlatması gerektiğini ona göre ayarlar.
 

bak şimdi oyunda geçen server üzerinden aldığı saat var.Ve ben bunu win-form içerisindeki label içerisinde göstermek istiyorum ve bu labele aktardıktan sonra istediğimi yapabilirim yani labeldeki değer şu olduğunda bunu yap gibisinden.Araştırdığım kadarıyla web servis ile yapılıyor ancak ortada bir tane bile örnek bulamadım.Diğer taraftan oyuna girdiğim zaman nasıl koordinat verileri dahilse bunları da dahil etmek gerekki koordinat ayarlamaları yapılabilsin.Daha başka fikirlere de tabiki açığım.

alex125
11-05-2013, 20:46   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

aradığımı buldum.Şimdi artık geriye web servis ayarlarını yapmak kalıyor :)

windows form+ web servis kullanacağız.

http://www.youtube.com/watch?v=8HExw__3CiM

buradaki adamımız kendi sitesini consume yapmış ancak biz başka siteleri yapabiliriz ve böylelikle tamamlanmış olur.Benden sonra bu gibi arayanlar için güzel bir örnek olabilir.Konuyu kilitleyebilirsiniz.