DVD LER HAKINDA ACİL YARDIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s_esans
11-12-2006, 18:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Ben bilgisayar bölümü örencisiyim öğretmenimiz bir ödev verdi ve acil bulmam gek kunusu DVD lerin yapıları hakkında bilgiye ihtiyacım var.

mor_enginar
11-12-2006, 19:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
300 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

burası ödev sitesi değil....Daha bunu öğrenmediniz mi?Herkese bunu yazmaktan yorulduk.


'ye yaz çıkar sen araştır birader.Biz ödev yapmıyoruz...

s_esans
11-12-2006, 20:20   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

google.com.tr de olsa size sormam heralde bulamadıki soruyoz
araştırmadan sormam zaten der etme yardım istedik ama neyse... Hemsen sitede yenisin çok bir gibi konuşma... yardıma ihtiyacı olana yardım edilir bilgin olduktan sonra tabi sen bilmediğin için sıyrıl işn içinden...

Son Düzenleme: s_esans ~ 11 Aralık 2006 20:24
mor_enginar
11-12-2006, 20:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
300 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

arkadaşım anlamıyosun biz ödev yapmıyoruz....Tamam yardımcı olmak için bu formu kullanıyoruz ama ödev yaptırıyosun bize.hem bizde bulsak google'u kullanırız...

s_esans
11-12-2006, 20:27   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Len busitede herşeyi bilenler var sen dert etme sana ihtiyaç olmaz sen google de takılmaya devam et....

mor_enginar
11-12-2006, 20:33   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
300 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

len lun etme....ve kimse sana ödev yapmaz bu sitede haberin olsun...

s_esans
11-12-2006, 20:39   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Sen takıl kafana göre uğraşçak başkasını bul. başkası yardım etmesse etmez sen karışma bak işine takıl kafana göre sana soran olmadı zaten ila cevap yazmak zorunda deyildin msj sayını artırmak için uraşacak başkalarını bul.....

mor_enginar
11-12-2006, 20:43   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
300 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

.....

s_esans
11-12-2006, 20:45   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

...................|.........................

BOOMFUNKMCS
11-12-2006, 21:45   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

arkadaşlar burası tartışma formu değil.aranızda özel mesajlaşarak bu konu hakkında fikirlerinizi hodri meydan yapabilirsiniz.
ödev arayan arkadaşa da şöyle bir yardımım olsun;PCnet dergisinin 2002 Ocak sayısında "bir dvd nin hakayesi" konusu verilmişti,üretim şekli(ham madde işlenişi...vs) bulabilirsen ne mutlu.hadi başarılar...

s_esans
11-12-2006, 22:19   |  #11  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

benim beklediğim bu bi bilgin varsa paylaş amacım tartışma deyil ÇOK TEŞEKÜR EDERİM ENAZINDAN BİLGİLENDİRDİN

viking20
12-12-2006, 02:57   |  #12  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

http://www.dvdim.com/dvdim/dvdnedir.htm
DVD Nedir
DVD Görüntü Kalitesi
DVD Ses Kalitesi
DVD Seçenekleri
Film Kolleksiyoncuları İçin DVD
DVD Diskleri
DVD'lere Kayıt Yapılabilir mi?
Bölge Uygulaması
Bölge Uygulamasından Kaçınmak Mümkün mü?   
DVD Nedir?
DVD Dijital Versatil Disk yada Dijital Video Disk'in kısaltılmış halidir.
DVD Görüntü Kalitesi
DVD teknolojisi, en gelişmiş ve yüksek standartta görüntü kalitesi sunar. Standart VHS sistemi yatay 210 satır çözünürlük sunar. Lazer disk 425 satırlık çözünürlük sunar. DVD 540 satırlık bir çözünürlük sunar. Hepsi bu kadar değil; DVD teknolojisi size değişik görüntü formatları içinde seyir alternatifleri de verir:

Windscreen format 20:99

Letterbox format 16:9

Panned format 4:3 (klasik televizyonların formatı)

Kullanıcı televizyonunun tipine göre istediği formatta diskleri izleyebilir.  
DVD Ses Kalitesi
Bütün DVD oynatıcılar ses CDlerini dinlemenize imkan verirler. DVD evinize Dolby AC3 ses özelliklerini getirir. Sinemada izlediğiniz iyi kalitedeki filmlerin ses özelliğini evinizde yaşayabilirsiniz. Altı ses kanalı, en gerçekçi ses kalitesi ile sizi kuşatır. Bazı DVD playerlar AC3 ses decoder ile birlikte geliyor, eğer aldığınız player bu özelliğe sahip değilse ayrıca bir AC3 decoder almanız gerekecektir.
DVD Seçenekleri
DVD uzun zamandır beklenen ve istenen bir çok özelliği barındırıyor.Bu sistemde izlediğiniz emisyonun dilini bir dokunuşla değiştirebilirsiniz. Genellikle ingilizce,fransızca,ispanyolca gibi dillerden biriyle diskinizi izleyebilirsiniz. Fakat üreticiler öteki dillerden de aynı emisyona eklemeler yapabilirler ve yapıyorlar da. Ayrıca 32 farlı dilden birini altyazı olarak seçebilirsiniz.Yani ingilizce bir filmi, ingilizce,fransızca yada türkçe izleyebilirsiniz. Tabi, istediğiniz dil bu program için altyazı seçeneklerine dahil edilmişse. DVD ebeveynlere kategorilere göre (batıdaki sınıflama sitemine göre) G, PG, PG-13, R yada NC-17 gibi kontrol hakimiyeti de sağlıyor. Ayrıca kötü kullanımları önlemek için bir parola (password) sistemi de getirilmiş. DVD teknolojisinin getirdiği şaşırtıcı özelliklerinden biri de çekimleri uzak-yakın ve benzeri değişik kamera açı ve mesafeleriyle değiştirebiliyor oluşunuz, tabii bu, emisyonun bu özelliği içeriyor oluşu ile ilgili.
Film Kolleksiyoncuları İçin DVD
Film izlemeyi seviyorsunuz hem de iyi bir görüntü-ses teknolojisi ile. Kaliteli yapıtları saklamak, elinizin altında bulundurmak ve zaman zaman bu zevki yaşamak hoşunuza gidiyor. DVD işte sizin rüyanız. Bir CD gibi (boyut olarak) ama çok daha özellikli, özen göstermeniz halinde ömrümüzün kalan kısmında hep kalıcı olacak bir materyal. Tesler gösterdi ki, aynı disk 5000 kez oynatıldığı halde, görüntü ve ses kalitesi hâlâ ilk izlendiği gibi.

DVD Diskleri
DVD aynen ses cdlerinin formatına sahiptir: 12 cm çapındadır ve istenirse her iki yüzüne de kayıt yapılabilir.DVD teknolojisi bütün bilgiyi normal bir cd yüzeyine daha fazla sıkıştırarak bu kapasiteye ulaşıyor. Böylece izler (track) bir birine daha fazla yakınlaşmıştır, ve her bir veri noktacığı normal cdlere oranla daha küçüktür. DVD disklerinin ikinci yüzü laser ışının netleme derinliği (focus) değiştirilerek okunur.
Bu şu anlama gelir: DVD diskleri her bir yüzeyinde 4.7 cigabayt veri taşıyabilir. Bu sıradan cdlere göre 7 kat fazla veri demektir. Bu bize her bir yüzde 133 dakikalık bir görüntü alanı sağlar. Mevcut filmlerin %92'si bu alana sığabilir.  Başa dön
DVD'lere Kayıt Yapılabilir mi?
Şu an için değil. Fakat 2000 yılının sonuna kadar bunun gerçekleşeceği belirtiliyor.  
Bölge Uygulaması
Dünya DVD player dağıtımı açısından altı ayrı bölgeye ayrılmıştır. Bu bölgeler başta ABD'li, film yapımcıları olmak üzere, film dağıtımcıları ve donanım üreticileri firmalarının ortak kararıyla belirlenmiştir. Bölgelerin numaraları aynı zamanda film yapımcılarının dünya genelinde elde ettikleri hasılatların sıralamasına göre yapılmıştır. Üzerinde "Region Code" olarak yazılı bulunan rakamların hangi bölgelere ait olduğunu şöyle sıralayabiliriz.
1-Amerika, Kanada
2-Avrupa,Japonya,Orta Doğu ve Rusya hariç doğu bloku ülkeleri(Türkiye bu gruba dahil)
3-Kuzeydoğu Asya (Çin hariç)
4-Güney Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda
5-Rusya,Kore,Hindu ülkeleri ve Afrika
6-Çin ve Tibet
Bu altı bölgeden herhangi biri kodlama sitemi yüzünden diğerlerinin standartlarında üretilen bir DVD player'ı oynatamaz. (Fakat aslında bu kısıtlama [code free] denilen bütün standartları birarada bulunduran cihazlarla aşılmıştır.) Peki bunun gerekçesi neydi? Neden disklerin serbestçe dolaşması ve yaygınlaşması yerine böyle bir tercih yapıldı?
Filmler (DVD) tüm dünyada farklı bölgelerde farklı zamanlarda piyasaya sürülüyor. Tipik olarak Amerika Ve Kanada'da önce, Avustralya ve Japonya'da altı ay sonra, ve Avrupa'da Amerika'dan tam 12 ay sonra piyasaya çıkıyor. Bu durumda bazen, bir film Avrupa'da sinemalarda gösterilmeden önce DVD olarak Amerika'dan satınalmak mümkün oluyor.DVD'in yüksek kalitesi ve Hollywood'un film dağıtım sistemi yüzünden, 2-6 bölgelerdeki insanların film kendi bölgelerinde sunulmadan önce, 1. bölgedeki kaynaklardan sözkonusu filmi izlemelerinin önlenmesini düşünülmüştür.  Başa dön
Bölge Uygulamasından Kaçınmak Nasıl Mümkündür?
DVD oynatıcılarda kod sorunu yaşamak genelde PC'ler için üretilmiş donanımlara mahsustur. Bu ürünlerde genelde 5 defa değiştirilebilir bölge kodu seçeneği yer alır. Çeşitli nedenlerle bölge kodu değiştirme hakkı sonlanmış olanlar hemen karamsarlığa kapılmasın. Çünkü basit bir işlemle bu hakkınızı tekrar 5'e çıkarabilirsiniz. Yapmanız gereken tek işlem öncelikle bilgisayarınızdan DVD sürücülerini ve DVD sürücünüze bağlı Mpeg çözücüleri Denetim masası içindeki Donanım ekle/kaldır bölümünden kaldırmak.Bu işlemin ardından bilgisayarınızı yeniden başlatarak önce DVD sürücünüzü ve daha sonra da DVD yazılımlarınızı yeniden yüklemelisiniz.
Codefree denilen DVD cihazları bu problemi ortadan kaldırmak için yapılmıştır. Fiyatları bir miktar daha yüksek, ama 1'den 6'ya kadar bütün bölgelerin disklerini oynatabiliyorlar ama burada önemli olan bir codefree cihaz alırken TV sisteminizi de düşünmelisiniz. Örneğin Türkiye'de sistem PAL olduğu için, sinyal çıkışı PAL olan bir codefree DVD player almalısınız. Ama aynı anda PAL,NTSC vs. sistemleri bir arada bulunduran codefree cihazlar da var.
------------


-----------
Dvd Nedir? Dvd Hakkında Hersey:


Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Aralık 2006 03:11