dvd sürücüm dolgu cd ve dvd leri açmıyor

HPQ-User
21-04-2008, 11:14   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

niza kardeş sormuş:
yeni toplatıp aldığım bilgisayarım doldurulmuş  yani orijinal kayıtlı olmayan cd ya da dvd leri açmıyor okumuyor. her zaman her şeyin orjinalini bulamamki bazanda bir yerden kopyaladığım cd ya da dvd leri çalıştırmam gerekir. bu sorunumu nasıl çözerim


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
toplama olduğu için her parçanın ismini yazamam.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Borga-x
21-04-2008, 11:30   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Şimdi her parçanızın ne oldugunu bılmıyormu yazmıyorsunuz yoksa üşeniyormusunuz? Bence üşenmeden sisteminizi buraya yazın. Daha doğru bılgı alabılmek ıcın bıze bu bılgıler şart.

Onun dısında CD surucunuz bozuk olabılır. LG DVDRw almanızı onerırım

Alibaba
21-04-2008, 11:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

arkadaşım, orjinal CD, DVD diye birşey yok. bu medyalar belli üreticiler tarafından değişik kalitelerde üretilip toptan veya parakende satılır. senin orjinal diye tanımladığın o medyalar da parakende satılır. sadece firma toplu halde satınalıp ürününü senin yaptığın gibi yazdırıp etiketliyor. burada sorun orjinal-taklit değil, kaliteli ürün-kalitesiz üründür. kalitesiz ürünleri okumak istemeyen cihazlar haklıdır. birşeyi bozuk okuyup, sorunsuz okumuş gibi yapmak digital alemde affedilecek birşey değildir. o herşeyi okuyan cihazların kullanıcıların başına açtığı sorunlar o kadar sinsi ve derin ki, kaynağını bile farkedemiyorlar. kötü medyaların okunma zorluğunun birkaç nedeni vardır. balansı bozuktur; sabit eksende stabil spiral veri çizgileri oluşturamıyordur. medya yüzeyinin kaplaması ve okunup yazılan kimyasal katman ışığın kalitesini bozuyordur vs. kaliteli medyalar kullabilirsin veya sürücünü toleransı daha kaba bir başka marka-model ürünle değiştirebilirsin. sarı, yelişimsi medyalar ucuz ve kalitesizdir. gümüş(ayna gibi) ve mavimsi olanlar kalitelidir. kötü medyaların ömrü de kısadır, etiket kısmı kaplaması dökülür, delikdeşik olur, okunamaz, o tozlar cihazın içine kaçar sorun yaratır.

Son Düzenleme: Alibaba ~ 21 Nisan 2008 11:49
Banned
21-04-2008, 15:22   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Alibabanın yazdığğı gibi kaliteli cd/dvd  yi seçmek için yazılabilinir tarafı kendine tutup parlama yapmadan ne kadar net görüntü verdiğine bakın.Görüntünüz ne kardar netse medya o kadar sağlamdır. Sorununuza gelince dvd okuyucunuzun okuyucu başlığı hareket etmiştir. ve tam kalite ile yazılan kaliteli  medyalar haricindeki medyalarda izi yakalayamıyor ve okuma proplemi yapıyordur.Garanti kapsamında tamiratı veya değişimi mümkündür.Bu sorun oldukça sık rastlanılan bir durumdur.